Review

Yves Rocher – repair lotion shea butter

Af en toe plaats ik eens een bestelling bij yves rocher (wanneer er goede deals zijn 😉 ). En vaak krijg ik dan een leuke extraatje bij mijn bestelling. Zo was dit onlangs de shea butter repair lotion voor extra dry skin. Als je mijn blog al een langere tijd volgt dan weet je misschien al dat ik fan ben van yves rocher hun producten. Ze hebben vaak top producten en denken ook aan het milieu. Zo zit deze lotion bv. in een ecodesign verpakking, dus deze bevat 25% minder plastic dan een gewone tube. Ook zijn zijn producten vaak vrij van parabenen, kleurstoffen en minerale olie. Geweldig toch! Tijd om je nu alles over deze repair lotion te vertellen…

Deze lotion bevat shea butter en shea butter heeft voedende en herstellende eigenschappen. Vooral voor een (zeer) droge huid moet shea butter wonderen doen. Yves Rocher heeft hiervoor fair trade shea butter gebruikt. De lotion is qua structuur vrij stevig maar smeert wel makkelijk uit en deze trekt redelijk snel in.

Als het wat kouder is, dan heb ik enorme last van een droge huid, vooral droge benen. Dus ik heb deze lotion bijna dagelijks gebruikt. Deze heeft een hele aangename subtiele geur. Smeert wel makkelijk uit en trekt redelijk snel in. Ik moet wel iets langer in masseren dan bij een andere lotion, maar op zich is dit voor mij geen probleem. Want achteraf voelt mijn huid goed gehydrateerd en zacht aan. Mijn benen zijn vele minder droog en voelen terug aangenaam aan. Ja, als je een droge huid hebt dan is deze enorm fijn, het hydrateert goed en maakt je huid lekker zacht. Enkel als je last hebt van een zeer droge huid gaat deze net niet voedend genoeg zijn. Dan zou ik eerder een butter aanraden. Maar voor mij vooral tijdens de winter werkt het enorm goed voor mijn droge huid.

Ik vind het een hele fijne lotion dat mijn huid goed voed en zacht maakt. Vooral tijdens de winter en wanneer het wat kouder is gebruik ik deze met veel plezier. Tijdens de zomer ga ik deze niet echt gebruiken want dan heb ik liever iets luchtiger… Maaaar ik ga deze sowieso nog eens opnieuw aanschaffen voor dit najaar! Echt een fijne lotion voor wanneer je last hebt van een droge huid.

Prijs: 200 ml kost €12.90, maar yves rocher heeft vaak promoties dus dat kan je zeker in het oog houden.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.