Beauty,  Review

Yves rocher: my green summer

Het is een tijdje terug dat Yves Rocher een event hield voor hun 60ste verjaardag. Heb je mijn vlog nog niet gezien? Dan kan je deze hier terug vinden. Op dit event maakte ik onder andere kennis met hun vegan zomer collectie genaamd ‘my green summer’. Deze collectie bestaat uit een prachtig oogschaduw palette, bronzers, lip producten en natuurlijk niet te vergeten verschillende verzorgingsproducten en een parfum! Een hele uitgebreide zomer collectie dus! Met de ‘my green summer’ collectie kan je deze zomer genieten van een heerlijke verfrissende citrus geur in combinatie met munt. Zelf probeerde ik het oogschaduw palette en hun speciale bronzer uit….

My green summer eyeshadow palette: €15,90

Laten we starten met het oogschaduw palette… Dit palette bevat bruin, brons en koperkleuren, de kleuren zijn zowel mat als shimmery. De verpakking hiervan vind ik enorm leuk en heerlijk zomers! Het is een goede stevige verpakking. Het palet bevat ook nog een zeer handige spiegel en een tweezijdig kwastje…

Dus langs de ene kant een sponsapplicator en langs de andere kant een kwastje. Een sponsapplicator gebruik ik zelf nooit. Maar het kwastje hiervan is van ok kwaliteit voor in noodgevallen, anders verkies ik toch liever mijn eigen kwasten. 😉

De kleurkeuze van dit palette snap ik langs de ene kant wel maar langs de andere kant ook weer niet. Qua kleurkeuze zitten ze enorm veilig en kan je hiermee gewoon ieder seizoen een perfecte neutrale look mee maken. Maar het is dus voor een zomer collectie… Dus dan verwacht ik iets meer zomerse kleuren dan deze basic en nude kleuren. Maar natuurlijk is een basic palette ook wel fijn voor everyday looks. Dus laten we snel eens een kijkje nemen naar de swatches…

De oogschaduw is een beetje aan de droge kant waardoor deze toch wat korrelig aanbrengt. Op zich is de pigmentatie ok, maar van mij persoonlijk had het toch iets meer mogen zijn…

Een snelle look met dit palette. De pigmentatie kan je gelukkig wel een beetje opbouwen. Dus dit is zeker wel een fijn basic palette. Ik gebruik het regelmatig omdat je hiermee perfect een snelle ooglook kan mee creëren. Dus al met al valt dit palette zeker niet tegen!

Bronzing powder duo: €25,90

Natuurlijk zit er in deze zomer collectie een bronzer, en niet 1 maar 2 varianten. Eentje dat wat koeler is en een meer warme variant. Ik heb de Hâle doré. Het printje in deze bronzer vind ik enorm tropisch en leuk gedaan! Wat ik zelf speciaal vind aan deze bronzer is de geur hiervan. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dat deze bronzer lekker naar een Yves Rocher winkel ruikt.

Ik heb alles apart geswatched en te samen. Zoals je ziet is er eigenlijk niet heel veel verschil. Maar dat maakt niet veel uit, want ik blijf dit een prachtige matte bronzer vinden! Het is mijn nieuwe favoriete geworden! Je kan de intensiteit hiervan makkelijk opbouwen en de kwaliteit hiervan is top! Zeker een aanrader! Enkel de normale prijs €25,90 vind ik toch iets te veel voor een bronzer… Maar op de webshop zag ik deze bijna aan de helft van de prijs staan, €14,95. En dit vind ik persoonlijk toch een betere en correctere prijs voor deze top bronzer. Dus als je deze wilt aanschaffen zeker de webshop en de winkels in het oog houden voor speciale promoties!

Conclusie:

Het palette vind ik niet echt ideaal voor een zomercollectie, dan verwacht ik persoonlijk iets meer kleur. Ook zijn de kleuren iets droog en mocht de pigmentatie toch ietsje meer. Maar desondanks dat allemaal vind ik het voor een neutrale, snelle basic look toch een heel makkelijk en handig palette. Ik gebruik het toch wel vaak omdat het ook fijn is dat hierin zowel matte als shimmery kleuren inzitten. Van de bronzer ben ik echt mega fan! Deze is echt geweldig en het is een prachtige matte bronzer. Perfect voor contouring en voor je gezicht wat meer warmte te geven.

Deze ‘my green summer’ collectie is natuurlijk limited edition dus op = op. Ik zou zeggen neem zeker een kijkje op de webshop of in de winkel want regelmatig hebben ze leuke acties en kan je de producten voor minder scoren. En als ik een tipje mag geven… Als je opzoek bent naar een goede bronzer? Dan is deze van de my green summer collectie echt een toppertje! Oh, ja en deze collectie is ook nog eens volledig vegan!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

instagram

youtube

facebook

bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.