Beauty,  Review

Vita liberata: body blur sunless glow

Nu dat de zomer stilaan tot zijn einde komt is het ook (bijna?) gedaan met in de zon te liggen voor een mooi kleurtje. Maar no worries want er zijn genoeg opties voor gewoon heel het jaar door een mooi kleurtje te hebben. Denk bv. aan spraytan, zelfbruiners,… Om eerlijk te zijn had ik tot recent nog nooit een zelfbruiner of spraytan gebruikt. Maar ondertussen heb ik voor het eerst zelfbruiner uitgeprobeerd. En niet zomaar een zelfbruiner neen, een zelfbruiner dat ondertussen al meerdere prijzen heeft gewonnen én zeer geliefd is bij verschillende Hollywood sterren! Benieuwd of deze body blur van vita liberata mij net zo’n prachtige huid geeft als de grote sterren? Lees dan snel verder!

Body blur?

Maar wat is body blur eigenlijk & vooral wat beloofd dit product dit doen? Het is body make-up en zelfbruiner in één dat oneffenheden, roodheid & dofheid moet verbergen. Deze zelfbruiner bevat ook lichtreflecterende deeltjes dat moeten zorgen voor een prachtige glow. Voor de rest moet dit de huid 72 uur lang hydrateren en water resistant zijn. Je kan het ook perfect gebruiken als make-up primer voor jouw gezicht. En body blur is verkrijgbaar in 3 verschillende tinten. Dit product bevat oa:

Shea butter: zorgt er voor dat het product met de huid versmelt.

Aloe vera: zorgt voor een intens gevoede en gehydrateerde huid.

Tocopheryl acetate: dit beschermt de huid tegen vrije radicalen en helpt fijne lijntjes te verminderen.

Ik heb deze body blur, sunless glow in de kleur latte. Je kan dit product makkelijk aanbrengen met hun tanning mitt. Deze is heel zacht en heeft de perfecte grote om (bijna) overal te komen. Je kan hiermee perfect de zelfbruiner egaal uitsmeren. Na gebruik moet je deze natuurlijk reinigen. Dit is heel makkelijk: gewoon de tanning mitt met lauw warm water wassen en laten drogen. En het aanbrengen van de zelfbruiner doe je zo: je brengt een beetje product aan op de tanning mitt en dit breng je aan op de huid in rond draaiende bewegingen tot je een egaal resultaat krijgt.

En wanneer je het product volledig hebt aanbracht is dit het resultaat. Zoals je misschien kan zien links met deze zelfbruiner en rechts zonder. Echt een groot verschil, ik had dit totaal niet verwacht! Ik kan natuurlijk niets anders dan enthousiast zijn hierover! Het geeft mijn huid een mooie natuurlijk ogende bruine kleur, maar ook een pretty glow! Om nog maar te zwijgen over hoe goed mijn huid aanvoelt, 72h hydratatie is misschien overdreven maar het komt wel aardig in de buurt! Mijn huid voelt heerlijk zacht aan. Het geeft mijn huid echt een gezonde kleur en gloed! En… deze kleur blijft goed op zijn plek zitten! Sowieso 24h daarna neemt de kleur een beetje af tot ik me douche. Met douchen spoel ik het meeste er af, maar achteraf blijft er toch nog een bruine kleur achter redelijk subtiel.

Conclusie:

Latte is de medium kleur en voor mijn lichte huid vind ik deze geweldig! En nadat je dit gebruikt hebt kan je bijna direct je kleding terug aandoen aangezien dit niet afgeeft. De body blur ruikt zeker niet vreemd of typische naar zelfbruin producten. Het blijft goed op zijn plaats zitten en geeft echt een prachtige kleur en glow aan mijn huid! Ja ik vind dit zelf echt een top product! Maar er zijn ook 2 minpuntjes… Ik snap zeker dat voor sommige de glow/gouden glitter too much kan zijn, aangezien deze goed opvallen zeker in de zon. En het andere minpuntje is ook wel de hoge prijs hiervan… Ok, het product is dubbel en dik zijn prijs waard vind ik! Maar ik blijf het zeker toch prijzig vinden! Maar ik snap totaal waarom dit product zo geliefd is bij Hollywood sterren en visagisten.

Prijs: vita liberate body blur sunless glow kost €37,90 voor 100ml.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.