Beauty,  Review

Veet easy-gelwax waxstrips + how to & tips

Ik ben dol op de zomer, heerlijk warm weer, ijsje, rokjes, kleedjes,… Maar de zomer betekend ook dat je wat meer skin toont, vooral op het stand of aan het zwembad. En we kennen allemaal het vervelende probleem van die haartjes wel. Sommige hebben geluk en hebben weinig of blonden haren. Maar de meeste zoals ik, zijn hier natuurlijk niet mee gezegend en wij hebben veel haartjes en voornamelijk donkere… Ja, je hebt verschillende ontharingsmethodes. De meest bekende is natuurlijk scheren. Maar om dit elke dag te doen tijdens de zomer is heel vervelend. Vooral al die wondjes die je krijgt! Daarom probeer ik scheren te vermeiden en onthaar ik altijd met een methode dat je lang plezier geeft van gladde benen. En dan heb ik het namelijk over waxen! Ik ben hier een grote fan van! Ik weet dat het voor sommige vrij pijnlijk is of het niet lukt. En daarom review ik niet alleen maar de wax strips van veet, maar geef ik je ook nog eens enkele goede tips voor een zo goed als pijnloze waxsessie!
De Easy-Gelwax strips komen in drie varianten:
de normale huid: met shea butter en açaí-bessen aroma
de droge huid: met Aloë Vera en lotusbloem geur
de gevoelige huid: met amandelolie en vitamine E

Conclusie:

Ik heb vroeger wel eens waxstrips gebruikt van veet, en hun nieuwe formule is gewoon beter geworden! Allereerst hebben alle strips een heerlijke geur, vooral de geur van de strips voor de droge huid zijn heerlijk! Wat anders is aan deze strips tegenover vroeger is dat deze zelfs de kortste haartjes moeten verwijderen en dat je vooral de strips niet meer moet tegen elkaar wrijven om ze op te warmen. Dit maakt het wax proces nog makkelijker en sneller!
Alle varianten verwijderen de haren zoals het moet en verwijderen inderdaad ook kortere haartjes! De wax strips zijn heel makkelijk in gebruik en als je deze goed gebruikt blijft er ook amper wax aan jouw benen hangen. Als dit toch gebeurd dan kan je dit makkelijk verwijderen met de doekjes dat hierin zitten. De eerste keer waxen kan pijnlijk zijn, maar naar gelang je dit vaker en vaker doet komen de haartjes minder hard terug en doet het ook minder pijn.
De wax strips van veet zijn heel gebruiksvriendelijk. Ik kan deze enkel aanraden, deze zijn mega makkelijk om te gebruiken! En door te waxen blijven je haren ook vele langer weg. Dit hangt af van persoon tot persoon maar meestal blijven de haren met waxen toch 2 tot 4 weken weg. Of als je geluk hebt en al langer waxt zelfs langer! 😉 Om mijn beide onderbenen hiermee helemaal te waxen had ik ongeveer 6 strips nodig, aangezien dat er per strip 2 aanhangen heb ik er dus 12 losse gebruikt. En dit duurde ongeveer een kleine 15 minuten.

Hoe gebruiken:

1. Je trekt de strips van elkaar, en dan breng je 1 strip aan op je huid. 2. Wrijf hier goed over in de groeirichting van de haren, zodat de wax goed blijft plakken. Je kan beter een keer te veel hebben gewreven dan te weinig. 3. Dan ga je met 1 hand de huid goed strak houden en ga je met de andere de strip met een snelle beweging parallel aan de huid er af trekken. Zorg dat je vooral de strip niet weg trekt van de huid, dus dat je deze zo dicht mogelijk tegen je huid er snel af trekt. 4. Als er toch te veel wax achterblijft kan je altijd de strip op dat stukje leggen, goed wrijven en dan aftrekken. Dan moet het meeste verdwenen zijn, en de laatste plakkerige restjes kan je altijd nog verwijderen met de nabehandelingsdoekjes.

Tips:

Scrubben, scrubben en nog eens scrubben. Het is belangrijk dat je 2 dagen voordat je jouw benen of… wilt waxen deze zone goed scrubt zodat je de dode huidcellen verwijderd worden.
– Een wax strip moet altijd snel en parallel aan de huid er af getrokken worden. Als je het zelf niet durft kan je altijd hulp vragen aan je mama of een vriendin of…
– Ben je ongesteld of moet je het net worden? Dan stel je het waxen best even uit, want dan kan het extra pijn doen…
– Een trucje van in het schoonheidssalon… Als je zweet of het is je eerst keer waxen of het doet te vele pijn of… Dan kan je best een heel klein laagje talkpoeder over je benen aanbrengen. Een klein laagje is prima. Door de talgpoeder gaat de wax minder aan de huid maar wel meer aan de haartjes kleven.
– Heb je echt te veel last van de pijn? Verkoel de huid dan voor het waxen met een coolpack.
– Een wax strip moet je zeker niet na 1x gebruik weggooien, je kan deze veet strips namelijk meerdere x gebruiken.
– Krijg je toch niet alle wax verwijderd met de nabehandelingsdoekjes? Dan is een goede olie jouw beste vriend.
– Ga na het waxen niet direct in bad, sauna of in zon. Na het waxen is je huid extra gevoelig, dus geef het genoeg tijd om te herstellen.
Als je opzoekt bent naar geweldige waxstrips die doen wat ze beloven en zelfs de kleinste haartje verwijderen… Dan zijn de veet waxstrips wat je nodig hebt! Deze zijn oa te koop in het kruidvat en de Di.
Nog een kleine tip… Veet heeft ook speciale kleine waxstrips voor de bikini lijn en de oksels, mega handig!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

instagram

youtube

facebook

bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.

18 Comments

  • MissPrettiness

   De nieuwe formule vind ik zelf echt top! Klopt, het is even doorbijten maar je hebt er ook veel langer plezier van! 🙂

 • Karlien

  ik epileer mijn benen of doe het met waxstrips
  vind ik altijd het best resultaat geven.
  Goeie top ook, douchen voor je je benen doet, want als je je doucht met warm of lauw water gaan de porien open staan en kan je je haar makkelijker verwijderen en minder pijnlijk

  groetjes,

  • MissPrettiness

   Klopt geeft inderdaad een goed en lang resultaat!
   En dat is inderdaad een goede aanvulling op mijn tips!
   Dankjewel girl! 🙂

 • mieke | mieksmind

  Ik heb dit nog nooit gedaan eerlijk gezegd. Ik scheer altijd en ik heb 1x mijn benen laten waxen

  • MissPrettiness

   Ik snap dat ergens wel hoor. Maar ik vind waxen zo goed omdat het een lang resultaat geef en de haartje minder hard terug komen. 🙂

  • MissPrettiness

   Ja vooral de 1ste doet het enorm veel pijn… Maar zoals er gezegd wordt ‘ wie mooi wilt zijn moet pijn lijden ‘ zeker? 😉
   Maar met de tips moet het ook al een beetje minder pijn doen normaal gezien. 🙂

  • MissPrettiness

   Ja, ik heb deze vroeger vaak gebruikt tijdens mijn opleiding en in het salon, werkt echt zeer goed! 😉

  • MissPrettiness

   Ja, dat snap ik wel hoor. Je moet gewoon een manier vinden die bij jouw past en het fijnste werkt. 🙂

 • Tania

  Ik scheer eigenlijk altijd mijn benen. Je hebt me wel benieuwd gemaakt naar deze wax strips. Ga er eens een kijkje naar nemen

 • Monica

  Vroeger vind ik dit helemaal niks. Er bleef altijd wax op mijn huid achter en haar haha. Als het vernieuwd is ben ik er wel weer benieued naar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.