Food

Tomorrowland restaurant | Brasa

Wat ik altijd al wou proberen op tomorrowland waren de restaurants. Maar meestal waren deze al direct volgeboekt of wist ik niet zeker of ze veggie opties hadden. Maar omdat er steeds meer keuze is om een restaurant op tomorrowland te boeken, is het me gelukt om brasa te boeken. Dit was niet mijn eerste keuze. Mijn eerste keuze was natuurlijk het restaurant met een prachtig zicht over de main stage, maar dit is ook altijd zo snel uitverkocht als de tml tickets zelf of zelfs sneller. 😉 Maar voor brasa had ik nog veel keuze qua dag en uur om te boeken. Dus het leek met wel leuk om hierover een review te schrijven aangezien dit restaurant nieuw is op tomorrowland!

Wat kreeg je voor €32: MEATizer (klein hapje),  het hoofdmenu, een fles water voor 2 personen en een glaasje bier of wijn.

Keuzes hoofdmenu (dit moest je op voorhand kiezen):

Vegetarisch: gerookte burrata – groene asperges – courgette – brood

Vlees: tomahawk steak – groene asperges – courgette – aardappelen – rode wijn saus

Vis: XL gamba – groene asperges – courgette – aardappelen

Ik heb brasa dus vooraf online geboekt en betaald. Je moest dus ingeven welke menu je wou, vlees, vis of vegetarisch (kies goed want je kan dit niet meer veranderen). En dan moest je nog aanduiden op welke dag en welk uur. En dan kan je op de geboekte dag en uur binnen bij brasa. Wij hadden geboekt op vrijdag om 17h15. En dit was een leuk uur aangezien we nog voldoende keuze hadden om te zien waar we wouden zitten.

De prijs voor heel de menu is €32, als je gaat uitrekenen als je ongeveer hetzelfde wilt kopen op tomorrowland zelf, dus een glaasje bier of wijn, fles water 1,5l , hapje en de hoofdmenu:

Rekensom:

1 flesje spa van 0.5l is 2,5 pearls: 1,5l is 7,5 pearls

1 bekertje met bier: 2 pearls als ik me niet vergis

een gelijkaardige portie eten: ik gok op 9 of 10 pearls

hapje: laten we het op 1 pearl houden

Dus om het makkelijk te maken laten we het houden dat een gelijkaardige menu zo’n 20 pearls op de tomorrowland weide kost. En 20 pearls komt overeen met ongeveer €32 dus de prijs van deze menu. De prijs is dus zeker correct en ik kan het ook aanraden. Het eten op tomorrowland zelf is natuurlijk lekker en heel variërend. Maaaar in zo’n restaurant is het natuurlijk een andere ervaring. Want je kan eten met echt bestek en niet met een plastiek bestek eten, en je kan gewoon rustig op je gemak drinken en eten. Dus ik kan het zeker aanraden, het is de moeite om brasa of een andere restaurant uit te proberen!

Ik had de vegetarische optie, de burrata. Omdat dit ‘gerookt’ zou zijn had ik eerder verwacht dat het warm zou zijn. Maar dit was niet het geval, dit was een koud gerechtje. De burrata was perfect van smaak en het ‘gerookte’ gaf hieraan een extraatje. Maar de smaken kwam pas goed tot zijn recht als je de burrata at met een klein beetje groentjes en de saus dat hierin lag, echt een goddelijke combinatie. Het ‘brood’ dat hierbij lag was ook een perfecte meerwaarde! Zeker een heel lekker en origineel gerechtje!

Enkele opmerkingen:

Ik had de vegetarische menu, maar ik kreeg toch een hapje van vlees. Het is jammer dat ze enkel hapjes van vlees hadden. Ook vind ik het een nadeel dat je eerst een glaasje bier of wijn kreeg. Op zich is dat niet erg, maar je hebt mensen dat geen alcohol drinken. Of mensen zoals ik waarbij het op een nuchter maag te snel naar het hoofd stijgt. (zie vlog dat snel online komt 😉 ) Ik had het leuk gevonden moesten ze ook iets van frisdrank hebben aangeboden.

Positieve opmerkingen:

Het was allemaal zeer goed georganiseerd. Je kreeg zeer snel je glaasje bier of wijn, daarna volgde het kleine vlees hapje. En na ongeveer een 10 tal tot 15 tal minuten volgende het hoofdgerecht dat we vooraf gekozen hadden. Ook werd toen de fles water gebracht. De bediening is zeer snel en ook heel vriendelijk! Voor de rest is brasa prachtig gelegen en heb je afhankelijk van waar je zit een prachtig uitzicht! Het eten is ook zeer lekker, unieke smaken en combinaties! De porties zijn niet mega groot maar met een normale honger is het zeker voldoende. Het is een gezellige plaats om iets te eten, het is zeker de moeite!

Aan mijn happy blik kan je zien dat het echt de moeite is en de view gewoon mind blowing is! Op tomorrowland heb je nog meer restaurants, zelfs eentje met zicht op de mainstage maar deze is altijd binnen no time uitverkocht. En omdat deze was uitverkocht ben ik voornamelijk voor brasa gegaan omdat ik van de rest niet 100% zeker was of ze wel een veggie optie hadden. Maar je hebt bv. ook nog een restaurant waarbij een live dj speelt, dus dit gaat zeker ook de moeite zijn! Het is zeker een hele leuke belevenis dat de moeite is als je naar tomorrowland gaat!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

instagram

youtube

facebook

bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.