Travelling

Tips voor een fantastische tijd in Boedapest

Boedapest is de nieuwe it stad aan het worden. Ik begrijp zeker waarom, want  het is een hele trendy stad, je vindt daar alles wat je nodig hebt! Maar het beste is: een citytrip naar Boedapest is ook nog eens lekker budget proef! Yaay! Maar er zijn toch een paar dingen dat je moet weten over deze stad. En deze tips om jouw citytrip nog aangenamer te maken staan allemaal in dit artikel.

Geld

Hou er zeker rekening meer dat je in Boedapest niet kan betalen met de €, in Hongarije betaal je namelijk met de Hongaarse Forint. Dit kan je best op voorhand bestellen bij jouw bank. Maar als je te laat bent of extra nodig hebt kan je dit altijd afhalen in de luchthaven of bij een officiële bank. Bij een officiële bank is het iets voordeliger dan op de luchthaven. Maar je moet echt bij een officiële bank gaan, want buiten zijn er veel bankautomaten. Maar gebruik deze voor je eigenlijk veiligheid niet! Plus bij een bank weet je dat het altijd veilig, dus denk vooral aan jouw eigen veiligheid!

Hongaarse keuken

Ok, de Hongaarse keuken dat is voornamelijk vleesgerechten met seizoensgroenten. Als je vlees eet moet je dit zeker proberen, mijn vriend vond de goulash daar zeer goed. Maar als je net zoals ik vegetarisch bent zijn er ook andere opties! Zoals je hierboven ziet. Dit was een soort van gefrituurd deeg, een beetje vergelijkbaar met oliebollen deeg met daarop zure room en extra kaas. Maar je kan ook andere extra toppings of extra kiezen zoals verschillende groeten of in plaats van zure room een tomatensaus. Wat ik zelf nog een aanrader vind, en je vaak op het straat kan kopen is een chimney cake. Dit is een zoete lekkernij, een soort van koek dat op een stok gemaakt wordt. Hierop kan je ook een topping doen zoals bv; kaneel, kokos,… Echt zeer lekker! Ik heb spijt dat ik dit niet meer gegeten heb! 😉

Cabine of locker

Wanneer je naar een badhuis gaat, dan heb je meestal de keuze uit een locker of een cabine. Maar wat is zo’n cabine nu eigenlijk? Een cabine is eigenlijk een privé hokje waar je, je kan omkleden. En een locker is een gezamenlijke omkleedruimte. Een cabine is iets duurder, maar hier kan je ook veilig al je spullen opbergen. Voor een cabine krijg je een polsbandje en hiermee kan je jouw cabine makkelijk openen of afsluiten.

Budapest card

Het bestaan van deze kaart heb ik jammer genoeg pas op het einde ontdekt. Maar omdat deze kaart te handig is deel ik dit met veel plezier. Want met de Budapest card kan je gratis gebruik maken van al het openbaar vervoer en krijgt je korting of gratis toegang bij verschillende museums. En deze kaart zorgt voor nog iets leuk… Je krijgt namelijk ook korting of gratis toegang tot verschillende badhuizen, heerlijk toch?! Hier boven zie je ook de prijzen, en deze vallen goed mee! Het is natuurlijk wel een beetje plannen om optimaal gebruik te kunnen maken van deze kaart. Maar het is ideaal om Boedapest te ontdekken.

Homemade limonade

Als je iets ga drinken, bestel dan zeker niet wat je normaal zou nemen! Want je moet de homemade limonade bestellen en er van genieten! Je vindt dit in verschillende smaken en maten. Je kan een heel kannetje bestellen of lekker een homemade limonade voor jouw alleen. Ik heb heerlijke homemade limonade gedronken, ook veel lekkere combinaties dat ik anders nooit zou nemen. Dus dit is echt een must! En die calorietjes hiervan wandel je er lekker terug af! 😉

Let op de taxi’s!

Een laatste tip die ik wil meegeven is dat je moet opletten in welke taxi je stapt! Want je hebt officiële en onafhankelijke chauffeurs. Ze rijden beide rond in een gele taxi rond, maar de officiële hebben er het logo van de maatschappij ophangen. Dus het is raadzaam om dit goed te controleren en enkel een taxi te gebruiken van een erkende maatschappij, waar het logo op de taxi staat.


Mijn andere Boedapest artikels:

Eerste ervaring met air bnb

Wat te doen in Boedapest?

Ik ben opgelicht in Boedapest

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!