Personal

Mijn tips voor een perfect detox momentje

Happy 2018! Whaa, het nieuwe jaar is er al! Ik hoop dat je fijne feestdagen hebt gehad & natuurlijk wens ik je het beste toe voor 2018! Dat dit jaar vele beter mag zijn dan afgelopen jaar! En natuurlijk dat al je dromen en wensen mogen uitkomen! <3 Maar omdat de feestdagen weer zijn voorbijgevlogen en na al dat vele eten & misschien wel drinken kunnen we wel een detox kuurtje gebruiken. In dit artikel deel ik mijn beste tips zonder dat je één of andere vreemde kuur moet doen waarbij je jezelf moet uithongeren. Ik geef je de beste tips waarmee je rekening kan houden zonder dat het moeilijk is, maar dat je toch een beetje een detox momentje kan inlassen!

Waarom een detox kuur/momentje?

Detox of ontgiftingskuur helpt de uitscheidingsorganen om alle opgehoopte toxinen af te voeren. Dus perfect om het nieuwe jaar helemaal ‘clean’ te beginnen.

Mijn tips:

 • Veel water drinken minimum 1,5l water per dag maar ook groene thee is goed voor oa. een ontgiftende werking en het versterken van je weerstand.
 • Voldoende fruit en groeten eten dat veel vocht bevatten zoals; komkommer, appels, pompelmoezen, tomaten,..
 • Gezonde vetten gebruiken die rijk zijn aan omega 3 vetzuren (ik ben vegetarisch dus voor mij is dat voornamelijk notenolie, lijnzaadolie en eieren)
 • Noten en zaden eten (zoals hazelnoten, amandelen,…) hierin zitten veel vitamine E en dit is goed voor de huid.
 • Een gember shot, dit is zeer pittig maar oh zo goed! Het is zeer goed voor je weerstand en om je lichaam te helpen ontdoen van de gifstoffen. Ook verbetert het de spijsvertering en stimuleert het de stofwisseling en bloedcirculatie! Met andere woorden een top shotje! Je kan dit ofwel kopen oa. in de flying tiger of van little miracles of zelf maken.
 • Het belangrijkst is ook ontspan! Soms is dit heel moeilijk, maar vergeet zeker niet op tijd eens een ontspan momentje voor jezelf in te lassen! Want je verdient het zeker en vast!
 • Iets wat terug komt op het ontspan puntje is naar de sauna gaan! Dit is allereerst zeer ontspannend maar het helpt ook om je afvalstoffen uit te zweten.
 • Vitamine C helpt de lever om toxines te verwijderen. Je kan extra supplementen slikken maar ook fruit en groenen zoals: gele paprika, bloemkool, broccoli, ananas, aardbeien, sinaasappelen,… bevatten veel vitamine C.
 • Wat je ook nog kan gebruiken voor een stralende huid is detoxine huid. Lees zeker mijn artikel met meer info hierover.

Wat vooral vermeiden?

 • Suikerhoudende voeding en dranken.
 • Ook alcohol en roken moet je voornamelijk vermeiden tijdens jouw detox momentje!
 • Zorg er ook voor dat je niet te veel zout opneemt! Dit zorgt er net voor dat je lichaamswater gaat opslaan en verhindert de hydratatie.

Het is een blijft gezond om minimum 1,5l water per dag te drinken. Dus dat moet je zeker en vast blijven doen! Voor de rest zijn dit gewoon gezonde dingen dat helpen om je lichaam meer te ‘zuiveren’. Hoe lang je dit doet kies je natuurlijk zelf, want ik heb soms ook wel eens zin in een snoepje (of meerdere ;)). Maar hou vooral rekening met mijn tips wat je vooral moet doen en vooral vermeiden. Je zal je zeker beter voelen al je hiermee rekening gaat houdt! Succes! <3

Vergeet zeker niet om mee te doen aan de winactie waar ik drie leuke beauty pakketjes weggeef. Deelnemen kan nog tot 13/01.

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!