Travelling

Wat te doen in Mallorca, reistips

Het is al eventjes geleden dat ik naar Mallorca ben geweest… (bekijk zeker mijn vlogs ) Maar ik had toen echt een prachtige vakantie en ik had enkele tips voor jullie klaar staan… Enkel is dit artikel nooit online gekomen. Dus onder het motto beter laat dan nooit, geef ik je in dit artikel enkele tips van mooie plaatsen, lekker eten of dingen dat je zeker moet doen in Mallorca!

Wij verbleven in de regio Sa Coma. Dus al deze tips zijn ook meer van deze prachtige regio.

– Porto Cristo

Het zijn niet mijn woorden, maar het wordt wel gezegd dat Porto Cristo tot één van de mooiste dorpjes behoord. Ik kan dit zeker beamen. Porto Cristo staat ondere andere bekend voor zijn haven, de vissersvloot en om hun grotten. De bekendste Cuevas del Drach heb ik ook bezocht. Zeker de moeite en het bijzondere hieraan is het klassieke concert op het einde van de grot. Dit was echt wel de moeite. Maar het is gewoon over het algemeen de moeite om het prachtige historische stadje Porto Cristo te bezoeken. Er zijn daar zoveel prachtige plaatsen om te ontdekken!

– Zugga

En als je in Porto Cristo bent en je hebt zin in een verfrissing of drankje… Ga dan zeker langs bij zugga. Mijn vriend en ik hebben hier zelf de lekkerste bubble tea ooit gedronken waarin oa. hun heerlijk yogurt ijs zat. Dus ik kan dit zeker en vast aanraden. Je vind er oa. bubble tea, frozen yogurt, smoothies, ijs,…

Adres: Carrer d’En Bordils, 47, Porto Cristo

– Sa Coma uitkijkpunt

Het is eventjes stappen om dit prachtige uitkijkpunt te bereiken, maar dan heb je ook wat. Dus zie het een beetje als je workout! 😉 Het is prachtig om naar daar te wandelen. De eerste keer hebben wij het ‘normale wandelpad’ genomen tussen de natuur. Maar om terug te stappen zijn we wat meer naar de zijkanten off road gegaan. En vandaar uit kwam je de ene na andere prachtige plaats tegen. Het is iets avontuurlijker maar ik heb gemerkt dan meer mensen dit ook deed. Dus ik kan het zeker aanraden om een andere terug route te nemen. Maar als je heen stapt, dan stap je eigenlijk naar een soort ‘kasteel achtig’ uitkijk punt. Dit is gratis om er op te gaan en dan heb je een prachtig uitzicht! Wat je ook zeker moet doen is een flesje water en een snack meenemen, want het is wel een hele wandeling zeker als je voor het avontuurlijk gaat om zo nog meer pracht te ontdekken!

– Brittani pub

Na de wandeling toch honger of dorst gekregen? Dan kan ik Brittani food zeker aanraden. Dit zit in de winkelstraat dus als je wilt shoppen… 😉 Bij Brittani food hebben ze zeer veel keuze ook vegetarisch (yay!). De prijzen vallen goed mee. En het is zeker de moeite om hier iets te eten, het is simpel maar lekker. En toen ik er was, was de bediening ook erg snel! Britannia food is eigenlijk een bar en ‘s avond is hier ook vaak iets te doen. Dit hebben wij niet gedaan, wij zijn er gewoon in de late namiddag iets gaan eten. En voor 2 drankjes, een veggie hamburger, een gevulde aardappel met spek (?) waren we €19,50 kwijt. Dus de prijzen vallen zeker goed mee.

Adres: Av. Magaluf, 6, Calvià

– Historisch stadje, Artà

Porto Cristo is ook een historisch stadje. Maar Artà heeft op een andere manier ook veel charmes. Artà staat bekend om twee prachtige kerken die via zeer steile weggen en trappen bereikbaar zijn. Artà is minder gekend door het massatoerisme, maar het is zeker de moeite om te bezoeken. Het is echt een oud stadje dat al zijn charmes nog heeft. Je kan er rustig alles gaan ontdekken en vanaf de San Salvadorkerk heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

– Vespa huren

Dit kan je wel overal doen. Maar check zeker of het betrouwbaar is! Als je daarvan zeker bent, dan zou ik aanraden om een vespa te huren! Het is heerlijk om over Mallorca rond te rijden en alles te ontdekken van op een vespa! Moet je zeker doen, is zeer leuk (ook voor een foto ;)).

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze reistips & dan wil ik je alvast een prachtige reis toewenst!

Opzoek naar meer reistips? Lees dan ook zeker mijn artikel met de tips voor een fantastische tijd in Boedapest.

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

instagram

youtube

facebook

bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.