Travelling

Wat te doen op Kos Griekenland, tips

Een tijdje terug heb ik een last minute geboekt naar het Griekse eiland Kos. Misschien heb je mijn vlogs al gezien aangezien ik dagelijks gevlogd heb? Zo niet kan je deze altijd bekijken als je meer van dit prachtige eiland wenst te bewonderen! 🙂 Maar natuurlijk wil ik graag mijn tips delen over dit eiland. Omdat het voor mij een last minute was wist ik zelf niet wat ik mocht verwachten… Maar Kos bleek een prachtig eiland te zijn dat heel veel te bieden heeft! Daarom deel ik ook zeer graag enkele tips met jouw dat je zeker moet doen op Kos! Zodat je weet waaraan je jouw mag verwachten!

Kos?

Kos is een Grieks eiland dat vooral bekend staat om hun bruisende stad Kos, hun prachtige landschappen en zonsopkomsten en ondergangen. Kos is een ontspannend eiland waar voor ieder wils iets is. Ook de temperturen op Kos zijn zeer aangenaam. Maar wat is er allemaal te beleven? Laat ik je enkele tips geven wat zeker de moeite is om te doen op Kos. Want het aanbod is groot, van avontuur tot een heerlijke ontspannend massage tot de bruisende stad tot…

– Fietsen

Kos staat hierom bekend dus als je in Kos bent moet je het eiland zeker al fietsend verkennen! Je hebt veel opties waar je een fiets kan huren. Afhankelijk van het aantal dagen en welke fiets kost het ongeveer tussen de €4 & €9 per dag. De noordkust is vrij vlak en er zijn veel fietspaden, dus perfect voor een heerlijk fietstochtje. Het is een zeer fijne, makkelijke en goedkope manier om het eiland te ontdekken. En als je het toch wat avontuurlijker wilt? Dan kan je altijd een mountainbike huren, want dat kan je ook ‘off road’ het prachtige eiland verkennen.

– Buggy of quad huren

Als je wat verder wilt gaan of niet te ver wilt fietsen kan je altijd een buddy of quad huren. Het is iets avontuurlijker dan een huur auto, maar het is zeker de moeite! Ik heb zelf een buggy gehuurd voor €60 voor een hele dag. Het is eens iets anders zoals ik zei meer avontuurlijker maar wel heerlijk om zo het eiland verder te verkennen en iets verder weg te gaan. Als je dit doet vergeet je dan zeker niet goed in te smeren!

– Kos stad zelf bezoeken

Je bent op het eiland Kos dus natuurlijk moet je zeker ook een bezoekje brengen aan het stadje Kos zelf. Kos het stadje heeft veel te bieden. Het is een levendig stadje met hele gezellige straatjes en terrasjes! Zeker een must do!

– Bergstadje Zia

Dit typische bergstadje moet je zeker bezoeken! Je hebt er enorme leuke plekjes waar je kan eten met een prachtig uitzicht. Het is een gezellig en levendig dorp gelegen in een prachtige omgeving! Een must see!

– Traditioneel Grieks eten

Tzatziki, Griekse salade, moussaka, spanakopita,… dit zijn maar een paar namen van populaire traditionele Griekse maaltijden. Als je in Griekenland bent bestel dan zeker een typisch Grieks gerecht. Hun keuken is verrassend en nergens anders dan daar zal je ooit zo’n lekkere Griekse salade eten! Wat ik zelf vaak bestelde was Halloumi, niet echt ‘typisch Grieks’ de herkomst is namelijk Cyprus. Maar bijna overal kon je deze overheerlijke grill kaas eten.

– Paardrijden

Dit heb ik zelf niet gedaan maar wel gezien, en het zag er wel de moeite uit! Zo kan je bv. paardrijden wanneer de zon op of onder gaat, op het strand, in het water,… Zeker bij een zonsondergang of opkomst moet het magisch zijn om op Kos te paardrijden.

– Massage op het strand

Als je mijn vlogs gezien hebt dan weet je dat mijn massage niet zo schitterend was (lees dit als pijnlijk). Maar mijn vriend vond zijn massage wel heel goed. Dus ik kan zeker begrijpen als je liefhebber bent van een ontspannende massage dat je dit geweldig zal vinden. Want zo zijn er verschillende locaties waarbij je op het stand een massage kan krijgen. Heerlijk ontspannend met het geluid van de zee op de achtergrond.

– Thermen bron, Embros Thermae

Embros Thermae is een warmtebron gelegen aan de zuidoost kust van Kos. Het is vrij uniek om deze thermen te bezoeken. Dit is namelijk van natuurlijke oorsprong, en het heeft een temperatuur tussen de 40 tot 50 graden. Het is gratis om dit te bezoeken en het is maar een klein stukje aan het strand. Maar je moet er wel wat voor overhebben, ongeveer 20 minuten naar beneden stappen en daarna terug stijl omhoog. Deze natuurlijke bron is afgeschermd door rotsen. Als de bron te warm is voor jouw, dan kan je altijd aan de zeezijde van de rotsen gaan zitten en dan geniet je ook mee van de warmte maar is het dragelijker. Deze bron heeft trouwens een speciale geur, namelijk zwavelachtig.

– Watersport

Ik denk dat je bijna elke mogelijke watersport kan doen op Kos. Van windsurfen tot duiken tot jetskiën tot… Voor ieder is er wat wils. Je hebt genoeg locaties waar je dit kan doen. Kijk goed uit want de prijzen zijn zeer verschillend en bij sommige kan je ook leuke pakketjes boeken voor moest je meerdere watersporten willen uitproberen.

– Flamingo’s spotten

Afhankelijk van wanneer je in Kos bent kan je eventueel flamingo’s gaan spotten aan het zoutmeer in Tigaki. Dit is een natuurreservaat waar je allerlei vogels kan bewonder zoals flamingo’s. Vooral tijdens de winter en vroeg in het seizoen heb je het meeste kans om flamingo’s te spotten. Aan het einde van het vakantieseizoen heb je minder kans. Dus afhankelijk van wanneer je in Kos ben heb je misschien wel kans hebben om ze te zien…

– Asklepieion

Dit is het meeste bekende en belangrijkste monument op Kos. Deze archeologische site bezoeken kost €8 per volwassenen. Je kan hier makkelijk naar toe met de auto, scooter, buggy,… met de fiets is ook mogelijk of er rijdt ook een minitreintje op bepaalde tijdstippen naar het Asklepieion. Wanneer je dit bezoekt krijg je er ook een prachtig uitzicht bij.

– Boottochten

Er zijn verschillende boottochten mogelijk dat vanuit Kos vertrekken. Zo kan je bv. verschillende eilanden gaan ontdekken of je kan zelfs naar Turkije, Bodrum varen. Er is veel mogelijk, ben je toch geen fan van dagexcursies? Dan kan je altijd ‘s avonds een excursies boeken. Dan kan je bv. een prachtige zonsondergang gaan bewonderen.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Vergeet zeker niet om ook mijn vlogs te bekijken. Want tijdens mijn vakantie in Kos heb ik dagelijks gevlogd. En dan wens ik je alvast een veilige en geweldige trip toe! Kos is een prachtig eiland dat veel te bieden heeft! Enjoy!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

instagram

youtube

facebook

bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.