Beauty,  Review

The body shop: hemp

The body shop hemp lijn is perfect voor intensieve hydratatie voor een (zeer) droge huid. Deze lijn bevat onder andere een handcrème, body butter, shower olie, en natuurlijk nog andere product om de vochtbalans van jouw huid tot wel 24 uur lang te herstellen. Alle producten uit de hennep collectie bevatten community trade-hennepzaadolie. Hennepzaadolie, staat bekend als intensief verzorgend én moet de huid helpen herstellen. Ik heb zelf 3 producten uitgeprobeerd: de handcrème, shower olie en het over night masker. Benieuwd of dit inderdaad de beste producten zijn voor intensieve hydratatie? Lees dan snel verder!

Overnight nourishing rescue mask – 75 ml – €20

Je brengt vlak voor je gaat slapen van dit masker een dun laagje aan. En ‘s ochtends reinig je dan jouw gezicht zoals je normaal doet. Dit masker moet het vochtgehalte van je huid tot wel 72 uur op peil houden. Het is voornamelijk een nachtmasker, maar ik moet wel toegeven dat ik het af en toe ook gewoon gebruik als een normaal masker, dan breng ik een iets dikkere laag aan en laat ik het 20 tot 30 minuten inwerken.

Het masker zelf heeft best wel een speciale geur, moeilijk om te omschrijven. Zelf vind ik het nog meevallen, maar kan wel begrijpen dat je deze ‘special’ kan vinden. Het masker is makkelijk om aan te brengen en smeert goed uit.

Ik moet toegeven dat dit masker mij aardig verrast heeft! Mijn huid kan met momenten soms wel droog zijn en dan komt dit masker als geroepen! Als ik het als overnight masker gebruik dan word ik ‘s ochtends wakker met een hele zachte goed gehydrateerde huid. Het trekt ook gedurende nacht goed in de huid in zonder vettig achter af aan te voelen. Het is zeer een toppertje als je last hebt van een zeer droge huid. Je zal in de ochtend zeker veel verschil merken. Bij mij zag mijn huid er gewoon goed uit en waren mijn droge plekjes verdwenen. Zeker een toppertje!

Hydrating & protecting shower oil – 250 ml – €8

Deze heerlijke zachte olie veranderd direct in een romig schuim zodra het in contact met water komt. Voor mij was het wel eventjes wennen, zo’n olie. Maar ik moet toegeven dat het wel goed aanvoelt op de huid! Als je een droge tot zeer droge huid hebt, dan ga je deze zeker top vinden. Het is een fijne douche olie dat je huid reinigend en verzorgd zonder deze uit te drogen. Je merkt inderdaad dat deze de huid beschermd. Ik moet nu wel toegeven dat ik minder fan ben van de geur hiervan. Dat is echt een gevalletje van you love it or you hate it. En ik ben echt niet zo’n liefhebber van de geur. Maar voor de rest werkt deze top!

Hard-working hand protector – 100 ml – €13

Deze handcrème is één van de best sellers van deze lijn, en ik snap zeker waarom. Deze handcrème moet zelfs de droogste handen intensief verzorgen en zacht maken. Buiten zeer intensieve hydratatie moet deze ook beschermend werken. De handcrème is van structuur toch dikker en vaster dan ik gewoon ben van een handcrème. Maar ondanks dat verdeeld deze makkelijk.

Deze handcrème trekt redelijk snel in maar het duurt toch iets langer dan een ‘normale’ luchtige handcrème. Ik merk achteraf dat het een verzorgend laagje achterlaat. Het laagje voelt niet echt vettig aan, je voel gewoon dat je handen goed verzorgt zijn. Mijn handen zijn zeer droog geweest tot zelfs met kloven. Deze handcrème was toen mijn redder in nood. Deze heeft mijn handen terug normaal gekregen. Ook mijn vriend is met zijn ‘ruwe werkhanden’ enorme fan hiervan! Als je opzoek bent naar een top handcrème? Ja, dan heb je deze nodig! Dit is echt de beste handcrème dat ik ooit geprobeerd heb. Deze koop ik sowieso opnieuw.

Conclusie:

De ‘hemp’ lijn van the body shop is zeker perfect voor droge/zeer droge huidjes. Mijn persoonlijke favoriet is natuurlijk de handcrème! Vooral nu dat je jouw handen zo vaak wast en ontsmet is deze echt een must have om je handen terug normaal en zacht te krijgen. De andere 2 producten zijn ook heel fijn enkel de geur van de douche olie vind ik iets minder… Dus ben je opzoek naar goede producten voor jouw (zeer) droge huid? Neem dan zeker een kijkje bij de hemp lijn van the body shop, dit zijn echt hele fijne producten.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.