Beauty,  Review

The body shop: fuji green tea scrub shampoo

Ik zie steeds meer en meer merken met een haarscrub op de markt komen. Mijn interesse was gewekt dus ik ging opzoek naar zo’n haarscrub! En zo ben ik uitgekomen bij de fuji green tea cleansing hair scrub van the body shop. Maar wat is zo’n haarscrub nu precies eigenlijk? Laat ik even de voordelen van een haar scrub uitleggen. Want buiten onze huid dat een wekelijkse scrub sessie kan gebruiken heeft onze hoofdhuid dit ook nodig. Denk aan vet, haarproducten, dode huidcellen,… dit legt allemaal een laag over de hoofdhuid. Dat overbodige laagje kan je dus perfect weghalen met een haar scrub! Je hebt twee verschillende soorten haar scrubs. Degene dat jouw shampoo vervangen en dan degene dat je gebruikt voor je jouw haar wast met shampoo. Degene waarover ik jullie meer ga vertellen van the body shop is een scrub shampoo.

Fuji Green Tea Scrub Shampoo

Dit is een opwekkende shampoo gemaakt van Japanse groene thee, munt, zoutkristallen en honing uit Ethiopië. Dit moet een natuurlijke manier zijn om je haar te verzorgen. Het is ideaal voor normaal tot vettig haar. Het moet onzuiverheden en dode huidcellen verwijderen. Ook moet het zorgen voor een gezonde glans en moet je haar achteraf schoon en gereinigd aanvoelen. Deze scrub shampoo bevat geen siliconen.

Hoe gebruik je deze scrub shampoo?

Eigenlijk net als een normale shampoo. Je masseert het product in de hoofdhuid om zo de bloedsomloop te stimuleren en alle onzuiverheden te verwijderen. Voor mij was het in het begin wel eventjes uitzoeken hoeveel product en hoe ik het best kon inmasseren. Maar na enkele keren dit gebruikt te hebben heb ik voor mezelf iets gevonden dat werkt. Ik doe de voor en achterkant apart en voor mij werkt dit het beste, aangezien zo’n scrub toch een totale andere en meer vastere structuur heeft.

Wat vind ik er van?

Ik moet toegeven dat ik in het begin hier helemaal geen fan van was. Telkens als ik dit gebruikte als shampoo was mijn haar de volgende dag terug vettig. En ik vond het ook niet zo handig om te gebruiken. En daarna heeft deze scrub shampoo enkele maanden ongebruikt in de badkamer gestaan. Maar onlangs heb ik tegen mezelf gezegd als ik een nieuw product in de badkamer zet moet er eerst iets opgemaakt worden. Dus ben ik terug gestart met deze scrub te gebruiken. Eerst met erna mijn haar nog extra te wassen met een normale shampoo en daarna afgebouwd om enkel de scrub als shampoo te gebruiken.

Wat ik geweldig vind hieraan is het fris gevoel dat deze geeft aan je hoofdhuid! Dit voelt echt heerlijk! Nog nooit heeft mijn hoofdhuid en haar zo fris aangevoeld! Ook laat het mijn haar lekker luchtig voelen wel maar voor max 2 dagen. Dus mijn haar wordt nog altijd sneller vet met deze scrub shampoo dan met een gewone. Ook heb ik een beetje het gevoel vooral tijdens de winter dat deze scrub shampoo toch wel mijn hoofdhuid en haar droger maakt. Altijd als ik de scrubshampoo gebruikt heb, krijgt ik last van roos. Nu kan dit natuurlijk aan mijn haar liggen dat in de winter altijd iets droger is. Want toen ik de scrub voordat deze maanden werd opgeborgen in de zomer gebruikt had, had ik geen last van roos. Dus voor mijn haartype is dit zeker niet een ideaal product voor tijdens de winter. Dus ja, deze scrub wordt tijdelijk terug even opgeborgen en wanneer het terug warmer wordt, ga ik deze terug gebruiken. Want dan zal dat fris gevoel extra fijn aanvoelen!

Conclusie?

Voor mijn haartype is dit uiteindelijk toch geen schitterend product. Opzich is dit helemaal geen slecht product! Ik snap zeker de voordelen van zo’n haar scrub. Maar mijn gekleurd haar dat in de winter toch zeer droog kan zijn vraagt andere verzorging. Ik denk als je haar niet gekleurd? of normaal tot vettig is dat dit product je beter gaat bevallen. Ik heb er toch al veel positiefs over gehoord, maar zelf is deze haar scrub niets voor mij! Ik ga deze wel opgebruiken deze zomer, en dan gaat dat verfrissende effect zeker heerlijk aanvoelen. Maar deze opnieuw kopen? Ja, dat ga ik toch niet doen.

Prijs: the body shop fuji green tea cleansing hair scrub heeft een prijs van €18 voor 240ml.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.