Beauty,  Review

The body shop: camomile cleansing butter

Een lange tijd terug was ik samen met mijn mama in ‘the body shop’. Ze kocht voor de zoveelste keer de camomile cleansing butter en zei tegen mij dat deze echt fantastisch is. Omdat ze deze al vaak opnieuw gekocht had was mijn interesse direct getriggerd en lag deze cleansing butter heel snel in mijn winkelmandje. Ondertussen heb ik deze butter al 3 of zelf 4 keren opgemaakt… Dus ja, ik snap zeker waarom mijn mama deze aangeraden had. 😉 Dus hoogtijd om je alles te vertellen over deze cleansing butter!

De camomile sumptuous cleansing butter bevat kalmerende kamille is vegan en geschikt voor de gevoelige huid. Deze butter moet (waterproef) make-up en onzuiverheden verwijderen.

Hoe gebruiken?

Je neemt een beetje van deze butter en brengt dit aan op een droog gezicht. Dan ga je het in masseren. Ik vind het zelf het fijnste om dit in ronddraaide bewegingen te doen en ik doe dit voor ongeveer 45 sec tot 1 min. Dan kan je het afspoelen met warm water of het er af halen met een vochtige herbruikbaar microvezel make-up doekje (die van de action zijn super fijn). Als ik het er afhaal met een zo’n herbruikbaar doekje dan dep ik mijn gezicht droog en ga ik voor de zekerheid met een lotion nog eventjes over mijn huid. Als ik zo’n doekje niet gebruik, dan gebruik ik wel altijd eventjes mijn normale gezichtsreiniger om alle restjes make-up er af te halen.

Het is heel gemakkelijk om deze butter aan te brengen zodra het in contact komt met de huid smelt het. Hierdoor voelt het in masseren  heerlijk aan op de huid. De butter ruikt subtiel naar kamille. Ik vind het echt een geweldig product om op een zachte manier mijn make-up er mee af te halen. Zelfs waterproef mascara gaat er makkelijk af. Het is echt een milde butter, want ik heb normaal last van gevoelige ogen maar dit werkt geweldig! Ik moet wel toegeven dat ik altijd een dubbel check doe, zodat alle restje make-up zeker verwijderd zijn. Dit doe ik door ofwel mijn gezicht te wassen of door met lotion er nog eens over te gaan. De butter haalt zo goed als alle make-up er af. Omdat je maar een klein beetje nodig hebt van deze reiniger is het ook heel zuinig in gebruik. Ik doe zelf altijd heel lang met een verpakking hiervan.

Conclusie:

Ja, ik ben fan! Als je opzoek bent naar een reiniger dat zacht is voor de huid, en je huid reinigend en alle make-up verwijderd dan is deze wat je nodig hebt! Ik heb deze al vaak opnieuw gekocht en ga deze binnenkort sowieso nog eens kopen. Momenteel gebruik ik van dezelfde lijn de olie dus daarover komt zeer snel ook een review online. Maar ik kan alvast verklappen dat ik zowel fan ben van de butter als van de olie. Ik ben zeer blij dat mijn mama me deze producten heeft aangeraden, want het is zo fijn om hiermee je make-up op een zachte manier mee te verwijderen.

Prijs: de camomile cleansing butter 90 ml kost € 14. Je hebt ook een kleinere verpakking, ideaal om het eens te proberen, van 20 ml en kost €5.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.