Food

Zomers recept: suikervrije gember limonade

Het heerlijk zomers weer is er eindelijk dus je kan weer een kleurtje opdoen en genieten van het zonnetje. Maaaar iets wat zeker niet mag ontbreken bij dit heerlijk zonnig weer is een goed zomerdrankje! En wat is er leuker en beter dan zelf een zomerse cocktail of limonade te maken? Niets he πŸ˜‰ , want je kan zelf bepalen hoe zoet je het wil, perfect toch?! Vandaar dat er vanaf nu regelmatig een receptje online zal komen voor een makkelijk maar lekker zomers drankje! Dit kan een goede cocktail met of zonder alcohol zijn en ice tea, limonade of… Β Maar deze keer start ik met iets alcohol vrij dat wel super gezond is. Ik deel namelijk een recept voor een suikervrije gember met citroen limonade. Dit is mega simpel maar wel zeer gezond. Laten we beginnen.

Wat heb je nodig?

– een goed stuk gember, ongeveer een 5 tot 7 cm in stukje gesneden

– 750 ml water

– agave siroop of honing zoveel als je zelf wenst

– het sap van 1 citroen

Hoe maak je deze limonade?

Je start met de gember ongeveer 10min te koken in het water. Dan voeg je de honing of agave en het citroensap toe en laat je dit nog even koken. Dan is het tijd om te laten afkoelen en de limonade door een zeef te gieten. Wanneer het is afgekoeld kan je dit drink, serveer het zeker met ijsblokjes en als je dol bent op munt of citroen kan je dit ook nog altijd toevoegen.

Waarom is dit zo gezond?

Normaal is frisdrank niet echt gezond, maar deze is suikervrij en is enkel gezoet met indien gewest agave siroop. Maar het is vooral de gember die dit drankje zo gezond maakt. Gember is namelijk de perfecte detoxer en het heeft een positief effect op jouw spijsvertering. Maar het best vind ik zelf gember is een wondermiddeltje bij misselijkheid! Dus dit is buiten een goed detox drankje ook perfect om te drinken na een wild avondje uit!

Binnenkort komen er dus meer zomerse receptjes aan, dus ik hoop dat jullie dit leuk en vooral lekker gaan vinden! πŸ˜‰

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!