Beauty,  Review

St Ives: scrub, moisturizer & body lotion

Ik ben dol op nieuwe merken uitproberen. Toen ik de kans kreeg om producten van St. Ives te testen, stond ik natuurlijk direct te popelen! Want St. Ives is een merk dat wereldwijd hoog gewaardeerd word. Het biedt al meer dan 25 jaar huidverzorgingsproducten die geproduceerd zijn uit natuurlijke ingrediënten. De producten zijn ook niet getest op dieren. Dus tijd om je alles te vertellen over het scrub/masker, moisturizer en de body lotion dat ik uitgeprobeerd heb! Deze producten komen trouwens van Exclusively, waar ze oa ook lady speed stick verkopen!

Gentle smoothing oatmeal scrub & mask – 170g – €9,95

Dit kan je zowel als een scrub maar ook als een masker gebruiken. Je mag dit 3-4 keren per week gebruiken. Als je het als masker gebruikt moet je dit ongeveer 5-7 minuten laten inwerken. De scrub is op basis van havermout wat verzachtende en voedende eigenschappen heeft. Een ander pluspunt aan deze scrub vind ik zelf dat deze geen microplastics bevat maar in plaats daarvan natuurlijk watnootschaal poeder.

Het is een hele fijne, zachte scrub zeker als je een gevoelige huid hebt. De geur hiervan is heel aangenaam. Ik heb het zowel uitgetest als scrub en masker.

Als scrub is het een zacht product dat mijn huid er zeer goed laat uitzien. Het is echt de perfecte scrub als je een gevoelige huid hebt. Het scrubt je huid zonder deze te irriteren en maakt deze mega zacht! Ja, als scrub werkt deze alvast top! Maar ook als masker is deze enorm fijn! Deze kalmeert mijn huid en laat deze achteraf ook nog eens zacht aanvoel! Ik vind het zeer fijn dat je dit zowel als scrub maar ook als masker kan gebruiken. Zeker een top product voor mijn huidtype (gemengd met gevoelige/droge plekken).

 

Renewing collagen & elastin moisturizer – 283g – €12,95

Deze natuurlijke moisturizer bevat elasine, saffloerolie & collageen. Het moet de huid versoepelen, hydrateren en vernieuwen. Deze is parabeen vrij en non-comedogenic (veroorzaakt geen verstopte poriën). Je mag deze crème zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken op je gezicht en in de nek.

Wat me allereerst opviel aan deze moisturizer is de grote hiervan. Met deze pot kom je een hele lange tijd toe! Zeker als je het vergelijkt met wat er normaal ongeveer van dagcrème in potjes zit, is dit meestal 50 gram. Maar hierin zit maar liefst 283 gram!

Het is een hele fijne, zachte crème dat fris ruikt. Deze voelt helemaal niet vet aan en trekt goed en snel in de huid. Het is een zeer fijne moisturizer dat mijn huid soepel en zacht maakt. Ik gebruik deze vooral ‘s ochtends om mijn huid te hydrateren maar ook soms ‘s avonds. En ik vind dat het zowel als dag en nachtcrème heel fijn werkt! Het doet wat een goede moisturizer moet doen. En bonus punten voor de grote verpakking waarmee je een lange tijd toekomt! Ik vind dit zeker een fijne crème voor mijn gemende huid.

Revitalizing acai, blueberry & chia seed oil body lotion – 621ml – €14,95

De bodylotion bevat chiazaadolie en bosbessen om je huid te hydrateren en weer te laten stralen. Het moet een zachte lotion zijn dat de huid hydrateert en revitaliseert.

Net zoals de moisturizer is de verpakking van deze body lotion ook vrij groot, maar liefst 621ml! Even ter vergelijking de normale verpakkingen van de body butters van the body shop bevatten 200ml. Dus met 621ml kom je ook een hele lang tijd toe!

Deze body lotion is voor mijn huid echt verwennerij! Het is een top lotion dat doet wat ik van een goede body lotion verwacht. Het is een fijne, zachte lotion dat snel in de huid intrekt zonder vettig aan te voelen. En de geur hiervan, wauw de geur is echt top! Het is een body lotion dat ik perfect zowel in de winter als in de zomer kan gebruiken. Vooral omdat het mijn huid goed voedt en hydrateert zonder een vettig laagje achter te laten! De geur hiervan ruik je geduurde de dag heel subtiel. Het is een top lotion dat mijn huid goed en zacht laat aanvoelen, ja deze ga ik zeker nog opnieuw kopen!

Conclusie:

Deze producten hebben mij in de positieve zin verrast! Ik ben fan van alle drie! Ze werken geweldig en doen wat deze beloven! Omdat de verpakkingen ook nog eens lekker veel product bevatten kom je hiermee zeker een hele tijd toe!

St. Ives kan je kopen via de webshop: exclusively. Neem hierop zeker een kijkje want buiten deze 3 producten hebben ze natuurlijk nog vele meer van dit top merk! Zoals bv. de welbekende en populaire apricot scrub.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.