Beauty,  Review

Rituals: sun protection & self tanning face cream

Ik had al eerder mijn review gepost over de rituals lijn: rituals of karma. Deze producten zaten toen in een speciale limited edtion van goodiebox. Maar die producten waren niet de enige, want zo zat er in die box ook nog een sun protection & self tanning face cream. Deze ga ik vandaag voor jullie reviewen. En ze zijn nog perfect voor deze zonnige maand september om je te beschermen tegen de zon én de self tanning face cream is ideaal voor tijdens het najaar toch nog een zomerse gloed te hebben. Benieuwd hoe deze producten mij bevallen? Lees dan snel verder!

The ritual of karma – sun protection face cream 30 – €15,50 – 50ml

Deze zonnecrème moet een rijke, hydraterende crème zijn dat snel in de huid trekt en geavanceerde bescherming biedt. Hierin zitten natuurlijke antioxidanten op basis van witte thee, natuurlijke vitamine E en ginkgo biloba. Het beschermd tegen UVA en UVB straling en de formule is waterbestendig.

Goed om te weten: de zonneproducten van rituals voldoen aan de eisen van de Hawaiiaanse ‘reef safe sunscreen’ wet. Dit betekent dat ze vrij zijn de in Hawaï verboden UV filters die een negatieve impact op het koraalrif kunnen hebben.

Wat vind ik er van: allereerst vind ik het super dat deze face cream voldoet aan de reef safe sunscreen wet. Voor de rest ruikt deze zonnecrème enorm aangenaam, wat licht zoet. Love it, en ook brengt de crème makkelijk aan. Deze heeft wel een beetje nodig voor deze goed in de huid trekt. Maar gelukkig voelt het niet plakkerig aan. Ik merk inderdaad ook wel dat het een rijke crème is met als gevolg voor mij toch… Puistjes… Ik heb zelf een gecombineerde huid, dus voor mij is deze zonnecrème net iets te rijk. En ook regeer ik jammer genoeg vrij heftig hierop. Vanwege de geur ben ik zeker van dat er parfum in zit en hier reageert mijn huid enorm op. Ook mijn ogen reageren hierop en elke keer ik deze gebruik heb ik heel veel last van tranende ogen. Dus voor mij persoonlijk is de crème te rijk en ook door de parfum hierin reageer ik hier jammer genoeg niet goed op… Als je wel beter tegen parfum tegen kan en opzoek bent naar een rijke zonnecrème dan kan deze misschien wel iets zijn voor jouw. Maar zelf voor mij koop ik deze niet meer opnieuw…

The ritual of karma – self tanning face cream – €17,50 – 75ml

Je huid moet door deze crème een prachtige zomerse gloed krijgen zonder de schadelijke invloeden van de zon. Het moet snel worden opgenomen zonder te plakken. Het is verrijkt met vitamine E, wat de huid hydrateert en de vochtbalans in stand houd. Ook zit hierin aloë vera en gingko biloba dat werken als krachtige antioxidanten. Je brengt het gelijkmatig aan op een droge en gereinigde huid en daarna was je jouw handen goed.

Op de site van rituals zie ik enkel de self tanning body lotion staan. Ik heb zelf de face cream. Ik weet niet dat dit is omdat deze is uitverkocht of…? Daarom ga ik mijn review proberen kort te houden hierover. 😉

De crème smeert makkelijk en goed uit en heeft een beetje een licht zoete geur. Ik had voor en na foto’s gemaakt, maar ik heb besloten deze niet te delen… Omdat je echt amper verschil ziet op deze foto’s… Nu moet ik wel toegeven dat in het echt je wel heel maar ook heel subtiel een beetje een zomerse gloed ziet. Niet heel veel maar het is toch aanwezig. En voor mij omdat ik redelijk bleek ben, vind ik het wel een mooi effect dat het geeft. Het geeft net een kleine beetje kleur en leven aan mijn gezicht. Dus al met al ondanks dat je het bijna niet ziet op de foto vind ik deze crème wel fijn. Want dat je het bijna niet ziet op foto is ook iets positief want dat betekend wel dat het resultaat er natuurlijk uitziet! 😉

Conclusie:

Voor mij persoonlijk reageer ik wat te heftig op de parfum in de zonnecrème…. En daardoor zou ik deze niet opnieuw kopen. Natuurlijk als je weet dat jij daar niet heftig op reageert kan het voor jouw altijd een fijne zonnecrème zijn. Maar als je huid wat gevoeliger is en je weet dat je op parfum reageert, dus zou ik deze sowieso niet aanraden. De self tanner face crème vind ik wel fijn, het geeft een pretty zeer subtiele zomerse gloed aan mijn gezicht. Nu weet ik wel niet of ze deze nog verkopen… Maar moesten ze deze nog verkopen dan koop ik deze face self tanner cream sowieso opnieuw. Het resultaat is erg subtiel maar zeer natuurlijk.