Hotspot,  Review

Activiteiten tip: gaan vossen (expeditie in het land van Reynaert)

Gaan vossen klinkt misschien heel vreemd, maar zo noemt de expeditie in het land van Reynaert de vos. Ofwel hoor je het bij de naam Reynaert de vos donderen in Keulen. Of wel denk je oh neen he, daar heb ik al genoeg van gehoord tijdens mijn lessen of toen ik nog naar school ging. Ik behoorde tot de laatste groep. Maar ik heb deze expeditie toch gedaan, en ik kan je alvast zeggen dat het de moeite is! Deze expeditie loopt nog tot 30 september dus snel zijn is de boodschap. Als je wilt weten wat deze expeditie is en waarom het de moeite is, lees dan zeker verder!

De expeditie van Reynaert de vos is eigenlijk een fietsroute van 40km doorheen het waasland, onderweg kan je verschillende tentoonstellingen bezoeken. Maaar er is ook gedacht aan degene minder goed te been of wanneer het slecht weer is. Want er is namelijk ook een auto route. Wij hebben deze met de moto gedaan, dus deze expeditie kan je perfect ook doen met de vespa, auto, motor,…

Je hebt eigenlijk 2 routes een korte route, de fietsroute van 40km of een verder route 60km dat je ook tot in Hulst brengt. Wij gingen zelf voor de korte route.

Route:

Je start eigenlijk in het huis van nobel dat zich bevind in de katoen natie in de haven van Antwerpen en zo rij of fiets je door het prachtige waasland naar de eerst stop, het mercatorhuis (Beveren), dan de trianon van de koningin (Sint-Gilles-Waas), (enkel voor de lange tocht, het cachot in Hulst), tenslotte stop je nog bij het huis van zonde (Kielderecht) & dan keer je terug naar het start punt het huis van nobel.

Het start en eind punt is het huis van nobel, hier maak je kennis met Reynaert de vos op een leuke manier. Bij de ontvangst krijg je hier ook een koffie of thee. Alles wordt hier eigenlijk uitgelegd. Want je krijgt ook een krantje mee, en een stickervel voor een soort van zoektocht. Je moet het Reynaert alfabet maken door middel van zoektochten, opdrachten,… Heel leuk, en na de tocht kan je in het huis van nobel dit in geven in deze machine (de schatkist van koning nobel):

Je krijgt eigenlijk een vraag en deze moet je beantwoorden in het Reynaert alfabet. En ook al ben je fout, iedereen krijgt een zeer leuke prijs. Maar natuurlijk is de prijs die je krijgt als je juist antwoord de leukste! Dus goed zoeken en meedoen is de boodschap! πŸ˜‰

Voor de rest ga ik niet zoveel proberen te veranderen en heb ik gekozen voor de foto’s dan het miste verraden. Zodat deze tocht voor jouw een hele ontdekkings tocht is met verrassingen. Ik vond hetzelfde de moeite en het overtrof al mijn verwachting! Ik kan het gewoon aanraden om deze tocht nog te doen zolang het nog mogelijk is.

Prijs:

Het standaard tarief is €15, het is gratis voor jongeren onder 18 jaar. En als je een vroege start tijd boekt online, is het zelfs gratis, maar hiervoor is snel zijn de boodschap! In de €15 zit dus alle toegang inbegrepen, een drankje bij de start en per groep/familie krijg je ook een rugtasje met hierin het krantje, stickervel voor het Reynaert alfabet, en enkele boeken over Reynaert de vos. Je kan nog gaan vossen tot 30 september, dus zeker doen!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.