Travelling

Mijn eerste ervaring met airbnb

Ik hou van reizen maar reizen is nu eenmaal redelijk prijzig. Vandaar dat ik altijd proberen om op een budget reis te gaan. Dus low cost vliegen maar dan is een hotel ook altijd redelijk prijzig. Dus ik dacht laat ik airbnb eens proberen. Ik had er al veel van gehoord. Airbnb is een online marktplaats waar iedereen zijn huis of appartement op te huur kan zetten van over heel de wereld. Je geeft dan in waar je naartoe wilt en je krijgt direct enkele leuke verblijfplaatsen te zien. Je kiest hierin zelf ook hoe duur of goedkoop je wilt gaan. Want je stelt natuurlijk zelf je eigen budget op. Maar zelf doe ik dit graag op deze manier om toch iets te besparen. Zodat ik veel kan reizen en ook leuke dingen kan doen tijdens mijn tripje. Airbnb is daarvoor een goedkopere oplossing dan een hotel. Maar is het ook echt de moeite of dacht ik achteraf dat ik toch liever extra betaal voor een hotel?

Ik koos dus om een appartementje te boeken tijdens mijn trip naar Boedapest. Dit was zeer goed gelegen waardoor ik ook alles te voet kon doen. Toen we aankwamen konden we inchecken vanaf 15h. Vanaf dan was het appartementje proper gemaakt en was de sleutel te vinden in zo’n kluisje. Dit was bevestigt op de deur en vooraf had je de code hiervan gekregen. Een heel makkelijk systeem, want hier moest je bij het verlaten ook je sleutel terug achterlaten. Zeer handig als je zeer vroeg of laat moet vliegen want je moet niet afspreken of wachten op iemand om te sleutel terug te overhandigen.

We kwam binnen in een oud maar echt typisch gebouw voor Boedapest. En dit vond ik zeker een leuke ervaring!

Het appartementje bevond zich op de gelijkvloers. Maar voor we naar daar konden moest we eerst een niet overdekt gedeelde passeren. Zoals ik zei is dit een typisch gebouw voor Boedapest! Zeker de moeite!

Eens we binnenkwam in het appartementje kregen we dit te zien. Beneden was er een ijskast, zetel, keukentje, zitgedeelte, douche en een wc. Niet heel groot want op de foto’s oogde het wel iets grotere. Maar voor 2 personen was dit zeker prima te doen!

Als je de deur achteraan opendeed, kwam je in het badkamertje terecht. Hier had je een douche, lavabo en wc. Dit was enorm klein en wat ik ook minder vond was dat de douche kop kapot was. Hierdoor liep het water overal en stond de badkamer direct onder water. Maar gelukkig waren er wel genoeg handdoeken aanwezig wat een pluspunt is! Want als je enkel met handbagage vliegt dan neemt zo’n handdoek veel gewicht en plaats in beslag… Voor de rest was er ook nog zeep aanwezig.

Als je de badkamer uitging kreeg je dit zicht. Dus laten we de speciale trap nemen zodat ik je kan laten zien wat er boven is…

Boven kom je eerst dit tegen, een kleding rekje en een tafeltje met nepbloemen op. Niet echt mijn stijl maar ik zie er toch niet van als ik slaap! 😉

Als je, je omdraait kom je in het laatste gedeelte. De bedden! Deze waren zeer standaard maar zeker ok voor een paar nachten! Voila dit was heel het appartementje niet zo heel groot maar wel zeer knus. Het enige wat ik miste waren keukenhanddoeken om de afwas te kunnen afdrogen. Maar voor de rest was alles van bestek, borden, glazen,… aanwezig. Voor een citytrip vond ik dit appartementje echt ideaal! Het is natuurlijk niet zo’n luxe zoals een hotel kamer, maar dat vind ik zelf helemaal niet erg! En in de toekomst ga ik zeker nog boeken via airbnb. Het voordeel is ook je kan het zo duur, goedkoop of basic of net meer luxueus maken als je zelf wilt. Het is vaak niet alleen maar goedkoper, maar ook goed gelegen en je kan ook meestal zelf koken als je dat wilt!

Mijn eerste ervaring met airbnb is dus zeer positief en het is zeker ook niet mijn laatste! Moest je interesse hebben in waar ik verbleven heb in Boedapest dit is zeer centraal gelegen en wordt omschreven als “cozy home on the main avenue.”

Ik betaalde voor 4 dagen en 3 nachten voor 2 personen €86.50. Het was €23,28 per nacht en dan nog eens €5,29 voor schoonmakingskosten en €11,38 servicekosten voor airbnb. Ik vind dit zeker meevallen want anders was ik zeker tussen de €145 tot €300 kwijt geweest voor 3 nachten in een hotel.

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– pinterest

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!