Beauty,  Review

Lush: H’suan wen hua haarmasker

Nadat ik het welbekende kokos haarmasker van coco en eve had opgemaakt was het tijd om opzoek te gaan naar een ander haarmasker, dat misschien beter zou zijn maar vooral goedkoper was. Toevallig was ik tijdens mijn zoektocht in Antwerpen… En ja wat heb je in Antwerpen? Een lush winkel natuurlijk! En ik dacht laat ik anders eventjes daar een kijkje nemen voor een goed haarmasker, en zo kwam ik uit op het (moeilijke naam) h’suan wen hua haarmasker. Ik was direct benieuwd want met hun haarmaskers was ik nog niet bekend, wel al met hun conditioners want retread blijft een favoriete van mij vooral in de winter.  Maar bevat dit haarmasker mij even goed als de conditioner? En wat beloofd het eigenlijk?

H’suan wen hua haarmasker

Zoals de verpakking zegt; deze bijna onuitspreekbare god van het haar moet de structuur verbeteren en het bevat oa hydraterende avocado en balsamico azijn voor extra veel glans buiten dit moet het ook de hoofdhuid kalmeren (waterkers) en stimuleren (laurierblad) en je haar sterk maken (bananen). En… het beste van allemaal hierin zit kaneelblad olie en dit moet zorgen voor een gezonde haargroei!

Het masker moet ideaal zijn voor gespleten puntjes maar ook voor jouw hoofdhuid zelf moet dit masker wonderen doen! Dus je moet dit masker niet enkel aanbrengen op jouw haar lengtes maar ook op jouw hoofdhuid. Het masker breng je aan op droog haar en je laat het ongeveer 20 min intrekken. Daarna mag je het uitspoelen en je haar wassen en eventueel nog een conditioner (bv. retread) gebruiken.

Het masker zelf heeft een heerlijke, romige structuur dat makkelijk is om te verdelen. Ik breng het altijd aan op droog haar zowel op de lengte als op mijn hoofdhuid. Persoonlijk vind ik het masker wel vreemd ruiken. Het is zo’n gevalletje van you love it or you hate it. En ik hou niet echt van deze geur… Maar misschien jij wel, en persoonlijk maakt voor mij de geur van een masker niet uit als het fantastisch werkt… En laat dit masker nu net een echte topper zijn! Mijn haar ziet er mega goed uit en voelt zoooo zacht! Het resultaat is gewoon schitterend! Bye bye pluizend haar en hallo prachtige, glanzende gezonde lokken! Ja, dit haarmasker werkt perfect, vele beter dan het (te dure) coco & eve masker! Ja, lush je blijft me keer op keer verrassen met jullie top producten!

Conclusie:

Dit haarmasker vind ik echt een toppertje! Ik kan het enkel aanraden! Voor mijn lokken doet het zeer veel maar ook voor mijn hoofdhuid! Enige kleine nadeel vind ik natuurlijk de geur zoals ik zei is dit iets persoonlijk jij kan de geur net wel lekker vinden. 😉 En ook de houdbaarheidsdatum vind ik minder. Hou hier zeker en vast rekening mee dat dit haarmasker een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. Maar ik kan met gemak deze twee ‘nadelen’ door het oog zien. Vooral omdat die houdbaarheidsdatum er is omdat dit haarmasker vol goede en vooral verse ingrediënten zit.

Ik ben even de prijs gaan opzoeken op de lush site, en toen kwam ik er achter dat ze de formule van dit haarmasker hebben aangepast. Dus waarschijnlijk had ik nog één van de laatste oude verpakkingen voordat de nieuwe formule er kwam. Ik heb proberen opzoeken wat ze veranderd hebben. En het enige verschil met dit en de nieuwe formule is dat bij de nieuwe ze als ingrediënt ei er hebben uitgelaten en aquafaba (kookwater van kikkererwten) hebben toegevoegd. Dus qua ingrediënten niet heel veel verschil maar qua prijs wel…. Het oude masker koste €13,95 voor 225 gram en met de nieuwe formule is het  €21,95 voor 225ml… Dus lush stelt me daarin wel enorm teleur om dit fijne haarmasker plots zo duur te maken. Dus jammer genoeg geen goede budget optie voor het coco & eve haarmasker. Ondank dat ik de ‘oude’ formule heb getest, wou ik wel nog graag deze review online zetten. Want blijkbaar moet de nieuwe formule ook even goed zijn, en wie weet brengen ze misschien wel de ‘oude’ formule terug.

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

instagram

youtube

facebook

bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.