Personal

Lipton ice tea: let’s recycle

Woensdag 18 maart werd voor de 3de keer Global recycling day georganiseerd. Misschien is dit niet echt iets waar je momenteel aan denkt in deze tijden. Maar het blijft natuurlijk een belangrijk iets. In dit artikel geef ik je trouwens ook enkele tips hoe je zelf kan helpen. Want we moeten iedereen ervan overtuigen dat afval opnieuw waarde kan hebben, tenminste als het correct gerecycled wordt. En Lipton ice tea heeft alvast een grote stap in de juiste richting gezet.

rPet

Lipton is het allereerste grote frisdrank merk dat alleen nog maar gerecycleerd plastic gebruikt (rPet) om nieuwe flessen van te maken. Dus het plastic wordt hergebruikt en voor de productie van rPetflessen is er 40% minder CO2-uitstoot. Geweldig toch, dat een groot merk zoals Lipton hiermee rekening houdt!

Hoe kan je zelf helpen?

  • Kies voor verpakkingen die 100% gerecycleerd en recycleerbaar zijn
  • Druk je fles altijd plat in de lengte
  • Drink of giet flessen altijd volledig leeg na gebruik
  • Steek je verpakking niet in elkaar en versnipper deze niet
  • Schroef de dop terug op de fles als je ze weggooit
  • Gooit pet verpakkingen niet onderweg weg indien er geen pmd zak is

Liption ice tea heeft al een belangrijke stap gezet door hun flessen rPet te maken. Het label, de dop en hun multipack verpakkingen zijn wel nog niet gerecycleerd, dit vraagt een complexer proces. Maar ze zijn hiervoor wel aan het kijken en stappen aan het nemen om deze wel recycleerbaar te maken. Als je het mij vraagt, dan is lipton ice tea enorm goed bezig en ben ik blij met de stappen dat ze al nemen! Keep up the good work!

Ik vind recycleren enorm belangrijk, dus de tips ga ik zeker toepassen. Ik hoop jij ook! Het is maar een kleine moeite maar het maakt wel enorm veel verschil! 🙂


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.