Beauty,  Review

Les couleurs de noir | make-up review

Weet je nog dat ik een tijdje terug een artikel heb geplaatst met achtergrond informatie over oa. het merk ‘les couleurs de noir‘? Neen ? Voel je vrij om dan eerst dit artikel te lezen want daarin geef ik je oa. achtergrond informatie over dit make-up merk dat verkrijgbaar is in de apotheek. Iets dat verkrijgbaar is in de apotheek moet natuurlijk aan verschillende eisen voldoen… Maar voldoen deze mascara, oogschaduw palette, wenkbrauw en lip product ook aan mijn verwachtingen?

F-oxy mascara – €21,30

Laat we beginnen met wat info over deze mascara. Deze werkt met oxy-relief therapie die de microcirculatie en de gezondheid van wimpers stimuleert. Wimpers moeten sneller gaan groeien en langer worden. De mascara zelf beloofd meer volume, lengte en krul. Het kwastje van de mascara is een normaal met synthetische haren aan elkaar gebonden met nikkelvrije metalen draad.

Ja, de mascara klinkt heel goed maar ik ben hier helemaal geen fan van… De mascara is om te beginnen redelijk prijzig. En zoals je weet test ik vaak budget mascara’s van essence uit. En ik kan je zeggen dat ik die 1000x beter vind. Ik ben geen fan van deze mascara omdat deze niet gemakkelijk aanbrengt. Ook krijg je na 1 laagje niet echt veel lengte, volume en krul zoals beloofd wordt… En vanaf meer dan 1 laagje krijg je ‘spinnen poten wimpers’. Dus jammer genoeg vind ik deze mascara echt niet fijn. Het geeft echt niet het resultaat waarop ik gehoopt had. Normaal gebruik ik een mascara ongeveer 3 maand. Maar deze heb ik na minder dan 1 maand al weggedaan aangezien ik deze verschrikkelijk vond… Ook heb ik niet veel van gemerkt dat deze mijn wimpers sneller liet groeide.

Hier zie je het resultaat van 1 laagje. Opzich niet slecht, maar ik vind het niet zo fijn om deze mascara aan te brengen. En ook zie ik niet veel van de krul en het volume… Dus neen, deze mascara is zo goed als direct in mijn vuilbak belang, zonde…

Soft touch e/s quattro – subtle nude – €34,70

Volgende lcdn moet je hiermee een natural dag look en ook avond make-up mee kunnen maken. Het moet een hoge pigmentatie hebben en makkelijk opbouwbaar zijn. Ook heeft het een soft touch formule dat geschikt is voor gevoelige ogen & lenzendragers.

Gelukkig is het oogschaduw palette toch wel wat beter… En met toch wat bedoel ik een beetje, want er is namelijk 1 nadeel aan dit palette. Maar laat ik het eerst over het positieve hebben. 😊 Het is een prachtig palette met de juiste kleuren voor een neutrale en toch iets meer smokey look. Het palette zit in een prachtige en stevige verpakking. Je kan het hierdoor makkelijk meenemen, wat een groot pluspunt hieraan is, is de goede spiegel hierin. De kleuren zijn vooral de perfecte bruin tinten voor een dag en avond look mee te maken. Dit is de nude daglook dat ik gemaakt heb:

Zoals je ziet zien de kleuren er zeker ok uit. Maar het is niet zo’n schitterende pigmentatie als ze beloven… Maar het grote nadeel aan dit palette, je hebt veel last van fall-out. Ook verschiet ik eventjes van de prijs van dit palette, ik zou het qua kwaliteit en prijs verhouding toch eerder rond de €20 – €25 geschat hebben, niet €35… Maar nog wel een puntje dat positief is, de oogschaduw is wel ideaal voor mensen met gevoelige ogen/lensdrager.

Stylo sourcils wr – lichtbruin – €14,30

Moet zorgen voor snel en eenvoudig on fleek wenkbrauwen.

Dit wenkbrauw product bestaat uit een makkelijk pennetje om je wenkbrauwen bij te werken en achteraan zit hier een fijn kwastje aan om alles mooi ‘in te blenden’.

Opzich vind ik het een mega fijn en snel wenkbrauw product, het is voor mij de juiste kleur, brengt makkelijk aan en blijft een hele dag zitten. Maar let wel op dat het pennetje redelijk creamy en wat dikker is, en hierdoor breekt het zeer snel af. Ik kan dit wel aanraden want het is een fijn product, maar je moet hiermee wel voorzichtig zijn. Als je voorzichtig bent dan is het echt een top product! Ook de prijs vind ik perfect voor on fleek wenkbrauwen!

Le stylo rouge – kleur 05 – €19,90

De lippenstift moet rijk in structuur zijn en bevat actieve bestanddelen die de lippen voeden, hydrateren en beschermen.

Hierover ben ik over het algemeen gelukkig wel positief! De lippenstift zit in een mooie en handige verpakking dat makkelijk aanbrengt. De lippenstift glijd echt over de lippen en voelt goed aan. De pigmentatie hiervan vind ik wel zeer goed en kan je ook makkelijk opbouwen. Het is de perfecte rode glossy kleur.

Het maakt mijn lippen zacht en voed deze ook. Wel is de houdbaarheid van deze lippenstift niet heel goed. Maar je kan deze wel makkelijk bijwerken en meenemen. Dus op zich is het wel een fijn product dat de perfecte rode kleur heeft!

Alle swatches van links naar rechts: lipstick, wenkbrauw potlood en dan alle kleuren van het oogschaduw palette. De lipstick en wenkbrauw potlood hebben een zeer goede pigmentatie. Het oogschaduw palette is ook zeker goed gepigmenteerd behalve de lichtste kleur. Maar zodra je ze op de ogen aanbrengt, verdwijnt de intensiteit hiervan…

En hier nog de full face look waarin ik alle producten heb verwerkt.

Conclusie:

Les couleurs de noir heeft me toch teleurgesteld met deze producten… Voor een merk dat ze in de apotheek verkopen had ik er meer van verwacht. Want opzich is het oogschaduw palette, lipstick en wenkbrauw product zeker heel goed. Maar er zijn nog wel wat verbeterpunten zoals het wenkbrauw potlood dat snel afbreekt, de houdbaarheid van de lipstift en de fall out van het palette. Als dit niet was geweest dan was ik zeer positief geweest over dit merk, maar nu vind ik het toch tegenvallen. Zeker de mascara. Jammer, maar helaas zijn deze producten echt niet mijn ding… Maar als je voorzichtig bent met het wenkbrauw potlood is het echt een topproduct en ook de lipstick kan ik opzich wel aanraden. Maar zoals ik zei verwacht ik toch meer voor die prijs…

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.