Review

Is de nieuwe hype vero wel betrouwbaar?

De laatste dagen kon je er haast niet omheen komen want vero is het nieuwe instagram aan het worden. Maar waarom wordt deze app nu pas zo populair? Want de app vero bestaat eigenlijk al sinds 2015… Ik probeerde deze nieuwe trendy app uit. Maar omdat het voor mij zo wennen was ging ik wat opzoekingswerk doen over deze app. En wat ik gevonden heb, is toch wel shocking te noemen….

Vero?

Allereerst vind ik het wat vreemd dat enkel de eerste miljoen gebruikers vero gratis mogen downloaden. Want daarna moet je voor deze app betalen. Deze app bestaat al sinds 2015, en is bedacht door de Libanese miljardair Ayman Hariri, zoon van een voormalig premier. Omdat hij onder andere tegen advertenties is op social media. Vero lijkt verdacht veel op instagram maar dan zonder het vervelende algoritme en al de advertenties. En buiten foto’s kan je op vero ook tips voor films, series, boeken of linkjes en teksten delen. Ook is er een optie dat het mogelijk maakt om foto’s enkel toegankelijk te maken voor bepaalde groepen zoals jouw familie, vrienden,…

Account verwijderen?

Ik vond dat deze app heel belovend klonk dus heb ik een account aangemaakt. Omdat het enorm traag en allemaal onduidelijk was ben ik opzoekingswerk gaan doen… En 1 ding staat nu vast, ik het toch wel wat spijt dat ik dit niet eerder wist. Want er zijn nog enkele nadelen aan vero buiten dan dat het super traag is. Want allereerst je account verwijderen… Er is negens een functie op deze app om je account te verwijderen. Wil je dit toch verwijderen dan moet je via een goede verstopte knop een mailtje sturen met je verzoek. Dit wordt dan ‘in behandeling’ genomen. Dus echt veel zekerheid dat je account terug verwijdert kan worden heb je niet. Zeker omdat het bedrijf meld dat zelfs na verwijding van je account verschillende gegevens blijven staat op de servers. Maar dit is nog niet alles…

Alle rechten zijn voor vero?

Bij instagram is de content die je post van jouw. Maar bij vero is dit niet het geval… Want wat je op deze app plaatst, is namelijk niet meer van jezelf, maar wordt van vero. “Alle rechten zijn voor vero“. Dus alles wat je op deze app doet of plaats dus jouw foto’s, naam,… wordt ineens van vero. Dus dan kan deze app eigenlijk jouw naam en foto’s gewoon zomaar gebruiken? Neen, hiermee ben ik niet akkoord.

Edit: hun terms of use zijn soms wat tegenstrijdig met elkaar. Dus of dit van “alle rechten zijn voor vero” 100% waar is of niet blijft een vraag. Er zijn er veel dat zeggen dat dit waar is maar ook enkele dat zeggen dat dit niet het geval is…. De toekomst zal het allemaal wel uitwijzen!

Conclusie?

Aan vero zijn zeker genoeg voordelen zoals bv. de chronologische feed en geen reclames. Maar voorlopig vind ik voor mezelf de nadelen van het traag laden, het niet makkelijk verwijderen van je profiel en dat alle rechten voor vero zijn te groot. Dus vero wordt voorlopig door mij niet meer gebruikt. Als ze hun terms of use zouden aanpassen zou ik het terug in overweging willen nemen. Maar zoals het er nu uitziet liever geen vero meer voor mij!

Plus het is ook maar een kwestie van tijd om er achter te komen of vero wel een blijvend succes is. We zullen zien wat de toekomst brengt voor deze app. (Maar nu hoop ik stiekem door de plotse populariteit van vero, dat instagram onze chronologische feed gaat terug geven!)

Ik ben niet echt fan van de nieuwe hype vero. Maar misschien ben jij wel fan?

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!