Travelling

Ik ben opgelicht in Boedapest

Opgelicht in Boedapest? Neen dit is geen clickbait titel, want het is jammer genoeg echt voorgevallen… Je kon al eerder alles zien over mijn trip naar Boedapest en wat je daar zeker moet doen. Enkel heb ik een grote fout gemaakt waardoor ik ben ‘opgelicht‘ in deze prachtige stad. Omdat ik eerlijk wil zijn, leg ik dit verhaal helemaal uit. Zo kan je natuurlijk ook niet dezelfde fout maken! Benieuwd hoe ik ben opgelicht en wat je zeker moet vermeiden in Boedapest?

Voordat ik naar Boedapest ging had ik wat opzoek werk gedaan, hoe ik het beste naar onze air bnb kon geraken. Ik had twee opties de taxi nemen of een luchthavenbusje. Dit is een klein busje waarin je met ongeveer 4 tot 5 andere zit en je wordt één voor één naar je locatie gebracht. Natuurlijk duurt dit wat langer dan een taxi maar het is goedkoper. Ook betaal je ineens om terug gebracht te worden  van waar je verbleef naar de luchthaven. Super handig toch? Dus ik ben voor die optie gegaan. Maar dit bleek een extreme fout te zijn….

Hoe ben ik opgelicht?

Waarschijnlijk snap je nu niet zo heel goed hoe ik met zoiets ben opgelicht, dus laat ik me even verduidelijken. Het bedrijf van de minibud zat in de luchthaven zelf, net naast de taxi’s. Dus ging ik er vanuit dat dit betrouwbaar was. Ik was info gaan vragen en voor 2 personen heen en terug zou ik nog minder betalen dan een enkele taxi rit. Dus natuurlijk ging ik voor die busjes. Het systeem was ook zeer makkelijk. Je moest de locatie waar je verbleef doorgeven en dan kreeg je een nummer. Met deze nummer moest je vooraan wachten in de luchthaven. Wanneer jouw nummer verscheen dan wist je in welk mini busje je zat. Bij ons zaten er nog 2 andere koppels in dus onze rit ging wel vrij vlot.

Voor de terugreis naar de luchthaven moest je minstens 24h voor je vlucht vertrok, jouw vluchtnummer en vertrekuur ingeven. Daarna kreeg je een mail en sms terug met het uur dat ze je kwam ophalen. We hadden een vrij vroege vlucht om 6h55 als ik me niet vergis. Dus het mini busje kwam ons ophalen om 03h55. Dat vond ik zeer vroeg, zeker als je weet dat de rit van ons verblijf naar de luchthaven maar een kleine 20min was. Maar goed je hebt dan voldoende tijd om alles rustig aan te doen. We stonden buiten al klaar om 03h45. En ik kan alvast zeggen dat het op dat uur in Boedapest in het midden van de winter zeeeeer koud is.

Ondertussen stonden we al een tijdje buiten en niemand kwam… Het werd steeds later en later 4h10, 4h25, 4h45,… Ik kreeg al een lichte paniek aanval want ik kon op dat uur niemand bereiken. We hadden toen zeer veel geluk dat we verblijven op een drukke baan waar af en toe een taxi voorbij ree. Dus vanaf 4h30 had ik het opgegeven, het busje zou toch nooit meer komen. Dus probeerde we voor een taxi… Rond 5h hadden we geluk en was er een taxi die ons naar de luchthaven kon brengen. Eind goed al goed. Maar ik vind het niet ok dat ze ons niet zijn komen ophalen. Dus ik probeerde ze te bereiken met mijn klacht, maar noch op telefoons of mails reageren ze.

Doe dit dus zeker niet!

Het gaan natuurlijk niet om veel geld. Maar het gaat me om de stress dat dit met zich teweegbrengt… In totaal betaalde ik €32 voor heen en terug. Maar doordat ze ons enkel heen hebben gebracht is deze optie duurder uitgevallen dan een taxi. En na wat opzoekingswerk ben ik er achter gekomen dat wij niet de enige zijn die ze ‘vergeten’ waren…..

Moest je ooit naar het prachtige Boedapest gaan, gebruik dan zeker niet deze minibud service! Want je hebt geen zekerheid of ze je wel komen terug halen…

Ben jij ooit als eens ‘opgelicht’ geweest tijdens een vakantie?

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!