Beauty,  Review

Florena fermented skincare

Nieuw in mijn skin routine de florena fermented skincare. Deze producten bevatten gefermenteerde ingrediënten, dit is een eeuwenoud transformatieproces dat er voor zorgt dat de oorspronkelijk ingrediënten geboost en krachtiger worden. Maar hier houdt het niet op want de producten zijn vegan én 99% van natuurlijke oorsprong. Ook is er rekening gehouden met het milieu en werken ze met gerecyclede verpakking en recyclebare materialen. Om een voorbeeld te geven hun dag en nacht dat ik trouwens review in deze post is gemaakt van 97,5% gerecycled plastic. En hierdoor voelt het potje echt super licht ondanks dat er toch 50 ml in zit. Laat ik anders mijn review beginnen met de dag en nacht crème en daarna vertel ik de meer over hun gezichts olie en gezichtsmasker.

Nourishing day & night cream – €15,99 – 50 ml

Deze voedende dag & nachtcrème moet een rijke textuur hebben en moet makkelijk geabsorbeerd worden. Het moet zorgen voor een soepele en zacht aanvoelde huid, die 24h lang wordt gevoed.

Zoals ik hierboven al eerder zei, is de verpakking hiervan echt super licht. Ik vind het zelf een heel fijn potje, omdat het zo weinig weegt, is het ook ideaal om mee te nemen. Omdat het in een potje zit breng ik de dagcrème wel aan met een klein spateltje omdat ik dit zelf hygiënischer vind. Deze crème ruikt echt geweldig, een heerlijke frisse en bloemige geur. De crème is redelijk dik en rijk van textuur. Omdat het een rijke crème is heeft deze wel ietsje langer nodig om volledig in te trekken. Maar na een paar minuten is dit helemaal in orde en voelt mijn huid goed en zacht aan. Ik merk ook dat mijn huid soepel en goed gevoed aanvoelt. Zelf gebruik ik deze voornamelijk als nachtcrème omdat het echt een heerlijk rijke nachtcrème is. Maar ik denk ook dat deze rijke crème perfect is als dagcrème voor mij wanneer het wat kouder wordt.

Radiance face oil – €24,99 – 30 ml

Deze olie moet je huid zacht, glad en stralend maken. Het speciale hieraan is dat deze olie bloemen van roze helichrysum en gefermenteerde saffloer bevat. Die bloemblaadjes ogen echt prachtige hierin. Je kan deze olie apart gebruiken of toevoegen aan je dag en of nachtcrème om deze iets rijker te maken. Het fijne hieraan is dat je de olie aanbreng door middel van een pipetje.

Deze olie heeft een subtiele bloemige geur en voelt heerlijk aan. Het is een zeer aangename olie dat mijn huid zacht maakt en een pretty glow geeft. Afhankelijk van jouw huidtype kan je deze in de ochtend of avond gebruiken. Ik gebruik deze zelf voornamelijk ‘s avonds om mijn huid een beetje te verwennen met een mini face massage. En ik vind deze olie zeer aangenaam! Het laat mijn huid goed aanvoelen, love it!

24h hydrating mask – €3,99 – 8 ml

Deze natuurlijke formule bevat gefermenteerde camellia sinensis en olijfolie. Dit moet zorgen voor een 24h lange hydratatie boost en een gladde en zachte huid. Dit masker is geschikt voor alle huidtypes ook voor de gevoelige. Je brengt het aan op een gereinigde huid en laat het 5 min intrekken, verwijder dan de restjes met een wattenschijfje. Je mag dit masker 1 tot 2 keren per week gebruiken.

Het is een handige eenmalige verpakking. Het masker smeert goed en makkelijk uit en ruikt ook weer heerlijk bloemig. Het masker zorgt echt voor een snelle hydratatie boost aangezien je het maar 5 minuten moet laten intrekken. Dit is echt zeer snel. En na die 5 minuten merk ik echt verschil.Het geeft echt een hydratatie boost en mijn huid ziet en voelt goed zacht aan. En mijn huid voelt ook niet meer trekkerig aan maar nét goed en gezond. Ja, dit masker vind ik echt een topper dat ik sowieso opnieuw wil kopen! Het werkt goed, snel en geeft de boost aan mijn huid dat deze nodig heeft.

De producten van florena zijn verkrijgbaar in onder andere het kruidvat, di,…


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.