Beauty,  Review

Eucerin: sensitive sun crème & after-sun

Een paar weken terug hebben we al een heerlijk zonnig voorproefje gekregen van de zomer. En hopelijk krijgen we snel terug zo’n heerlijke zonnige dagen. Tijdens de zomer vind ik het trouwens extra belangrijk om mezelf goed in te smeren met SPF. Ik heb namelijk een huid dat zeer gevoelig is voor de zon. Daarom dat ik me ook extra goed insmeer. De laatste dagen heb ik van eucerin hun dry touch SFP 30 & after sun uitgeprobeerd. Dus tijd voor een review van deze producten.

Sensitive relief – after-sun – 200ml – €12,60

Deze after sun is geschikt voor gezicht en lichaam en moet de door zon belaste huid verzachten en herstellen. Deze gel bevat het anti-oxydant defense complex: een combinatie van anti-oxidanten AGR en Licochalcone A. Licochalcone A helpt om de huid te herstellen. Ook bevat deze gel onder andere vitamine E. Deze crème is zonder geurstoffen en moet een lichte, snel opgenomen textuur hebben.

Wat vind ik er zelf van? Deze after sun voelt heel aangenaam, luchtig en verfrissend aan op de huid. Vooral na een dag met veel zon voelt deze after sun geweldig aan. Het heeft een subtiele frisse geur. En het beste van al… Deze after sun trekt zeer snel en goed in de huid in zonder plakkerig aan te voelen! Pluspunten voor dat, want ik vind meestal dat zo’n aftersun zeker na een dag met veel zon heel onaangenaam en plakkerig voelt. Maar met deze heb je daar gelukkig geen last van. Want deze trekt zo snel in dat je niet het gevoel heb dat je deze net hebt aangebracht. Het enige waardoor je weet dat je deze toch hebt gebruikt is vooral door dat deze verfrissend aanvoelt en de huid lekker zacht maakt. Ja, deze after-sun is zalig na een dagje in de zon! Echt een topper!

Sensitive protect – sun gel-crème SPF30 – 200ml – €16,45

Deze zonnebescherming moet ultra licht zijn en moet snel door de huid worden opgenomen, dit moet zorgen voor een direct ‘dry touch‘ gevoel. Deze zonnecrème beschermt tegen UVA en UVB stralen. Het moet geschikt zijn voor alle huidtypes, ook de gevoelige en vette huid. De oil control technology met matterende pigmenten hierin zorgen voor een onmiddellijk ‘dry touch’ effect. Ook bevat deze glycyrrhetinezuur, dat het natuurlijke dna-hestel mechanisme in de huid ondersteunt.

Wat vind ik er van? Deze zonnecrème is echt geweldig! Deze smeert heel goed en makkelijk uit én trekt net zoals de after sun direct in de huid in. Het is een zonnecrème dat je niet voelt dat je deze op hebt, als je begrijpt wat ik bedoel. 😉 Je voelt deze gewoon niet, het is niet plakkerig en deze trekt super snel in. Dus de dry touch dat op de verpakking staat klopt helemaal, deze zorgt echt voor een onmiddellijk ‘dry touch’ effect. En I love it! Net zoals de after-sun vind ik deze zonnecrème ook echt geweldig! Het is echt een toppertje, dat je niet voelt maar toch zeer goed beschermd. Ja, deze ga ik sowieso nog aanschaffen, want ik vind het geweldig dat deze zo snel in trekt en je geen last hebt van een laagje dat achterblijft of plakkerig aanvoelt.

Bovenaan zie je de textuur van de zonnecrème en onderaan van de after sun. Zoals je kan zien hebben ze beide een luchtige textuur.

Conclusie:

Dit was trouwens mijn eerste kennismaking met de producten van eucerin en ik ben zeer verrast! Vooral omdat beide producten zeer aangenaam zijn én snel in de huid in trekken zonder plakkerig aan te voelen. De zonnecrème is echt een aanrader vooral omdat deze inderdaad echt de ‘dry touch’ belofte nakomt. Deze ga ik sowieso nog opnieuw kopen! Maar ook de after-sun is heerlijk na een dagje in de zon! Als je het mij vraagt dan zijn deze twee producten een must have voor de heerlijke zonnige dagen dat er (hopelijk 😉 ) snel aankomen!


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.