Beauty,  Review

Essence LE winter dreamin’ eyeshadow palette

Ik ben enorm fan van de meeste budget proef producten van essence. Maar als je me ooit zou zeggen dat ze een palette gingen verkopen voor €7,99, dan had ik je waarschijnlijk niet gelooft. Maar in hun nieuwe tijdelijke editie: winter dreamin’ zit er namelijk een oogschaduw palette in die prijsklasse. Ok, het is zeker niet veel geld. Maar voor een budget merk zoals essence verschot ik hier wel van. Maar ondanks dat was ik wel heel benieuwd naar dit palette. Want het lijkt namelijk op het naked 3 palette van Urban Decay. Ik heb dit palette niet in mijn bezit. Dus ik kan de twee jammer genoeg niet helemaal vergelijken. Ik heb vroeger dit palette ooit eens van mijn mama gebruikt (thanks mamie <3 ). Dus ik weet ongeveer wel hoe de kwaliteit en de pigmentatie is. Maar komt dit essence palette in de buurt van het naked 3 palette?

Zoals je kan zien lijkt dit palette enorm op naked 3. Essence zal gedacht hebben beter goed gejat dan zelf bedacht. Maar mij hoor je niet klagen want een budget versie van het naked palette, is altijd welkom. Zeker omdat deze €8 kost en een echt naked palette kost snel rond de €50. Dus laten we hopen dat dit een goede dupe is!

Net zoals bij het naked palette zit hierin een kwastje. Ik heb zelf het kwastje van het echte naked palette en deze kan je hiermee niet vergelijken. Dat van naked is vele beter. Dit is zelf een heel dun kwastje. Het is ok om een kleur mee aan te brengen. Maar ik gebruik toch liever mijn eigen kwasten.

Hoe is de pigmentatie?

Bovenaan zie je alle kleuren van dit palette geswatcht. De lichte kleur zie je amper maar de rest van de kleuren zijn wel goed gepigmenteerd! Ik vind het zeker en vast niet tegenvallen! Ook omdat je de intensiteit van de kleuren goed kan opbouwen. Met die palette kan je een nude look maken maar ook perfect een smokey eye! Het komt zeker in de buurt van het naked palette! Het enige verschil is dat die van essence wat meer last heeft van fall out. Maar dat is het enige, want de oogschaduw blijft ook fijn en goed op zijn plaats zitten! Dus yay voor essence, ik vind dit zeker een goede dupe van het naked palette. Het palette van essence is wel iets warmer dan het naked palette. Maar het blijft echt een pareltje! Hieronder kan je ook een snelle nude ooglook zien. Zoals je kan zien valt de kwaliteit en pigmentatie zeker niet tegen!

Conclusie?

Ondanks dat dit palette iets warmer is en meer last heeft van fall out, is dit zeker een goede dupe van het naked palette! Vooral omdat dit een fijne budget proef versie is! Ik ben blij dat ik toch het palette gekocht hebt. Want de 12 prachtige kleurtjes vallen zeker niet tegen. Ze zijn echt perfect voor jouw dagelijkse nude look en voor een wat meer party avond look. Dit is een palette voor een mooi prijsje waar je veel kanten mee op kan. Ja, dit wordt een nieuwe favoriet!

Essence winter dreamin’ limited edition is nog te koop tot februari als ik me niet vergis, dit palette kost €7,99.

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!