Beauty,  Review

Essence LE: prime & last daily diaries

Tegenwoordig is long-lasting make-up een must. Lange dagen of nachten, sporten,… En je wilt er natuurlijk op ieder moment van de dag perfect uitzien. Dus toen ik deze nieuwe trend editie van essence zag, kon ik het niet laten om hiervan 4 producten aan te schaffen. Want ook voor mij is het nodig dat mijn make-up goed en lang op zijn plaats zit. En daarvoor is de ‘prime & last daily diaries’ de ideaal collectie. Want essence heeft vooral gedacht aan primers, fixeerpoeder en nog meer long-lasting producten. Dus ben je benieuwd of deze budget producten mij een egale, perfecte look geven die goed en lang er mooi blijft uitzien? Lees dan snel verder, want ik vertel je alles over de primer mist & gel, de poeder en de fixing mist…

Hydrating primer mist – €2,99

Ik ga de producten reviewen in de volgorde dat ik ze gebruik. 🙂 Dus eerst de primers, dan de poeder en ten slotte de fixing mist. Dus het eerste product is de hydrating primer mist. Het is een zachte mist dat de huid toch wel vochtig maakt, maar deze trekt gelukkig snel in. Dus de perfecte voorbereiding voor make-up. Maar een primer zou ik het niet echt noemen, want het heeft niet de werking van een primer. Ik zou het meer een verfrissende mist ter voorbereiding van make-up noemen. Ik ben fan van zo’n mists en gebruik het vaak omdat ik het gevoel heb dat het toch een extra verzorging geeft aan mijn gezicht. Ik vind het een perfecte spray dat je extra verzorging en verfrissing geeft! Zeker een aanrader!

Illuminating primer gel – €3,99

Je ziet het misschien minder goed op de foto, maar deze primer ziet er uit als een toverbol met verschillende licht reflecterende pigmenten. Het is een fijne primer dat zorgt voor een egale make-up basis dat er goed uitziet. Door de reflecterende pigmenten hierin krijg je echt een prachtige glans over je gezicht. Niet echt een ‘zweet’ glans maar eerder een mooie, gezonde glow! De primer zorgt er ook nog eens voor dat mijn make-up de hele dag mooi op zijn plaats blijft zitten. Dus het is een goede primer dat zorgt voor een flawless make-up look!

Jumbo fixing powder – €3,99

Een jumbo poeder is dit zeker! Ik heb werkelijk nog nooit zo’n grote poeder gehad. Dus ik denk wel dat je hiermee lang kan toekomen! Het is een grote maar wel handige verpakking voor wanneer je de poeder thuis gebruikt. Om mee te nemen vind ik hem toch net iets te groot. Het leuke hieraan is wel dat er een leuke quote in de poeder staat: … may your day be flawless!

Natuurlijk vooral op de poeder gericht want deze moet zorgen voor een ‘flawless’ look. Maar doet deze dat ook? Ja en neen. En waarom zeg ik neen. Herinner je deze review van 2016 van het essence all about matte poeder nog? Daarin zeg ik dus dat het een fijne poeder is maar niet geschikt is voor wanneer je een droge huid hebt. Ik weet niet 100% zeker of het dezelfde poeder is. Maar volgens mijn persoonlijke ervaring is het wel zo, enkel is deze wel groter. Dus opzich is het een fijne poeder maar niet ideaal wanneer je een droge huid hebt.

Mattifying fixing mist – €2,99

En om de make-up er lang en goed te laten opzitten maken we gebruik van een fixing mist. Een fixing spay legt een beschermlaag over je make-up waardoor deze er mat en lang moet opzitten. Over het algemeen ben ik een grote fan van de fixing mists van essence, ze zijn budget proef en werken perfect! Ook deze vind ik heel fijn! Het laat mijn make-up er mooi uitzien en zorgt er ook voor dat ik zo goed als heel de dag niet glans! Ik heb niet een hele vette huid, maar mijn voorhoofd heeft wel snel de neiging om te gaan glimmen. Ook blijft mijn make-up perfect de hele dag netjes op zijn plaats zitten.

Conclusie:

Over het algemeen ben ik zeer tevreden van deze 4 dagelijkse make-up producten! Ze werken enorm goed, doen wat ze beloven en ze zijn budget proef! Dus ik kan deze zeker aanraden! Enkel de jumbo poeder zou ik niet aanraden als je een droge huid hebt, maar voor de andere huidtypes werkt ie wel perfect! Maaar… Als ik van deze 4 top producten slechts 1 product zou mogen aanraden… Dan zou ik zeggen probeer zeker de fixing spray uit, deze is echt een toppertje! Ik vind het natuurlijk alle 4 top producten, maar ik dacht laat ik het even moeilijk maken en 1tje uitkiezen… 🙂

Deze limited edition van essence is oa. verkrijgbaar in het kruidvat en alle producten zijn vegan!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

instagram

youtube

facebook

bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.