Review

elegant touch: nepnagels

Een paar jaar terug heb ik voor een lange tijd rond gelopen met gelnagels. Soms betrap ik mezelf er wel op dat ik opnieuw gelnagels wil, maar ik ben voor iets aan het sparen dus voorlopig (want zeg nooit, nooit 😉 ) eventjes geen gelnagels. Maar er zijn natuurlijk nog genoeg andere oplossingen voor een mooie manicure denk aan nagellak en aan nep nagels. Nagellak is heel leuk maar dit blijft maar goed voor een paar dagen. Nep nagels blijven er natuurlijk langer opzitten en deze zien er vaak special uit. Ik ben zeer lang trouwe fan geweest van de nepnagels van primark. Maar ik weet niet of het aan mij ligt, maar in de loop van de jaren ben ik hier toch niet meer zo tevreden over. Maar omdat ik wel hou van af en toe eens een speciale manicure heb ik iets duurdere en hopelijk betere nep nagels uitgeprobeerd van elegant touch.

In een verpakking vind je 24 nagels terug in 12 verschillende maten met een aparte verpakking lijm.

Hoe gebruiken?

1 ) Voorbereiden: duw je nagelriemen naar achter, vijl heel voorzichtig je nageloppervlak en reinig je nagels met nagellak remover.

2) Maat: al deze nagels hebben een nummer aan de achterkant wat het zeer gemakkelijk maakt om de juiste maat te vinden. Wat ik zelf altijd doe is: de nagels op mijn nagel leggen en zien wat het beste past. Dan leg ik ze voor mij in de juiste volgorde.

3) Aanbrengen: tijd om de lijm op jouw nagels te doen. Zorg er voor dat het een dun laagje is dat heel je nagel bedekt, maar dat het vooral jouw huid zeker niet aanraakt.

4) Positioneren: hou de nep nagel vast aan de bovenkant op een hoek van 45° boven de natuurlijke nagel. Dan duw je voorzichtig enkel de basis van de nagel onder de nagelriem.

5) Aanduwen: en dan is het tijd om de volledige nagel aan te duwen. Hou deze dan nog ongeveer 15 seconden vast tot de lijm goed vast zit.

Het vijlen van je nageloppervlak is belangrijk zodat dat lijm beter vasthecht. En reinigen met nagellak remover is nodig zodat je jouw natuurlijke olie,… kan verwijderen van je nagel. Zorg wel dat je nagels droog zijn voordat je de lijm aanbrengt. Kleine tip… Ik breng zelf ook altijd een beetje lijm aan de binnenkant van de nep nagel, want dan heb ik het gevoel dat ze beter en langer blijven zitten.

Hier heb ik de ‘in the glow’ nagels op. Deze zijn echt prachtig! Maar ik vond ze zelf nog al lang. Dus ik heb ze een stukje ingekort en ze zien er nog altijd even leuk uit vind ik!

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je goed weet hoe je deze nep nagels moet verwijderen. Deze methode kost wel eventjes, dus zet een leuke film of serie op. Want het is natuurlijk belangrijk dat je nep nagels op een goede manier verwijderd zonder jouw natuurlijke nagels te beschadigen.

Hoe verwijderen?

Je hebt een snelle manier en een manier dat wat meer tijd vraagt. De snelle manier is met de soak ’em off zakjes van elegant touch. En anders heb je een vijl, nagellak remover, watjes, bokkenpootje & vierkantjes aluminium folie nodig. Zo ga je te werk: vijl de bovenkant van de kunstnagel dit mag nog al ruw, dan drek je het watje in de nagellak remover en leg dit bovenop jouw nagel. Wikkel dit in met het vierkant dat je gemaakt hebt van aluminium folie. Doe dit voor al jouw nagels en laat dit ongeveer 20 minuten inwerken. Na 20 min kan je kijken of de nagel al is opgelost. Zo ja dan kan je alle restanten voorzichtig verwijderen met het bokkenpootje. Indien neen kan je jouw nagel terug inwikkelen en het nog eventjes extra laten inwerken. Wanneer je klaar bent was dan zeker jouw handen. En geef je nagelriemen ook wat extra verzorging met een (nagelriem) olie.

Conclusie:

Elegant touch heeft zo’n leuke, unieke en trendy uitziende nep nagels! Voor iedereen is er wat wils denk aan gekke kleuren, normale kleuren, holografisch, een leuk printje,… ook qua vorm is er aan iedereen gedacht. Dus wil je graag eens stiletto nagels of eerder de vorm coffin of eerder iets anders? Je vind dit zeker bij elegant touch en anders kan je gewoon heel makkelijk de nagels een stukje korter knippen en vijlen in de vorm dat je graag wenst! De nagels zijn redelijk dun en voelen en zien er zeer natuurlijk uit. Het aanbrengen gaat zeer makkelijk. Enkel vond ik wel dat de nagels snel loslieten. Ik heb deze dan opnieuw aangebracht met mijn eigen nagellijm, en toen blijven ze wel heel goed op hun plaats zitten! Dan kon ik met gemak deze nagels een week tot 10 dagen dragen.

Prijzen: de nagels van elegant touch kosten tussen de €9,99 tot €10,99.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.