Beauty

Droge handen? Deze tips gaan je helpen

Nu dat ik vele vaker mijn handen was en af en toe desinfecteert gel gebruik is er één ding dat ik gemerkt heb… En dat is dan mijn handen vele droger zijn geworden. Ze zijn nog nooit zo droog geweest, het is soms zelf zo erg dan van de droogte ze open liggen en ik verschillende wondje heb…. Dus ik moest wel een routine ontwikkelen zodat mijn handen minder droog werden. We zijn nu een goede maand verder en ik kan alvast zeggen dat het werkt. Mijn handen voelen terug normaal, zacht en goed aan. Maar omwille van de situatie in de wereld nu ben ik zeker niet de enige dat nu meer de handen wast. Dus als jij ook last hebt van droge tot zeer droge handen, dan heb ik hier wat tips voor jouw om jouw handen terug normaal te laten aanvoelen! Dus zeg maar bye bye tegen die droge handen en hello aan normale zachte handen!

Wat zijn droge handen?

Maar wat zijn droge handen nu eigenlijk? Ik denk dat dit voor zich spreekt. Maar als je jouw handen te veel wast kun je namelijk kleine wondjes krijgen. Ook voelen je handen vaak ruw en pijnlijk aan. Soms ook rood en je kunt ook last krijgen van kloven. Dit is allemaal vrij pijnlijk, dus neem zeker deze tips door als je jouw droge handen wenst aan te pakken.

Zeep of desinfecterende handgel

Laten we beginnen bij het begin namelijk jouw handen wassen. Het is natuurlijk milder voor je handen om zeep te gebruiken dan desinfecterende handgel. Natuurlijk beslis je zelf wat je gebruikt want in sommige situaties is desinfecterende handgel ook handig en beter. Zelf gebruik ik af en toe desinfecterende handgel maar ik probeer om zoveel mogelijk mijn handen te wassen met water en zeep. Hiervoor gebruik ik een milde zeep, je kan ook een zeep gebruiken waaraan een extra verzorgend product is toegevoegd. En was je handen altijd met lauw of koud water, want warm water droog de huid extra uit.

Handen drogen

Papier is natuurlijk beter om verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar zelf gebruik ik thuis vooral een zachte handdoek. Let er op hoe je jouw handen droogt, doe dit op een zachte deppende manier in plaats van wrijven.

Handcrème

Het maakt niet uit wat voor een crème zolang het maar een goede voedende crème is. Mijn persoonlijke favoriet op dit moment is de hemp hand crème van the body shop. Dit is een intensieve hydraterende handcrème dat ook beschermend werkt. Maar bv. vaseline of een andere goede dikke crème werkt ook prima!

Nagelriemen

Vergeet zeker ook niet om jouw nagelriemen te verzorgen en extra aandacht te geven. Dit kan je doen met een nagelriemolie of je kan ze gewoon extra inwrijven wanneer je jouw handen insmeert.

Scrubben

Regelmatig je handen scrubben zorgt er voor dat dode huidcellen verwijderd worden. Doe dit af en toe maar als je gevoelige handen hebt, dan zou ik deze stap wel overslaan. Als je geen gevoelige handen hebt kan je dit prima doen, maar vergeet dan zeker niet om achteraf je handen goed in te smeren met een rijke crème.

Masker

Je hebt speciale maskers voor jouw handen maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. Doe een goede laag crème op jouw handen, daarna wikkel je plastic folie over jouw handen en laat dit ongeveer 30 min tot 1h intrekken.

Handmassage

Op bijvoorbeeld youtube staan genoeg video’s om te zien hoe je bij jezelf een handmassage kan geven. Neem er een goede olie bij en ontspan. Een handmassage zorgt voor onder andere een goede doorbloeding.

s’Avonds

Zet altijd een handcrème op je nachtkastje zo kan je voor het slapen gaan jouw handen nog eens insmeren. Als je merkt dat jouw handen heel droog zijn kan je altijd een dikke laag crème aanbrengen, dan doe je speciale handschoenen aan, en laat dit de hele nacht inwerken.

Afwas & kuisproducten

Nog een laatste tip…  Kuisproducten zijn enorm agressief voor jouw handen. Het is beter om jouw afwas en te kuisen met speciale handschoenen hiervoor.

Dit waren mijn tips dat mij geholpen hebben om mijn handen terug normaal te krijgen. Ik hoop dat deze ook helpen met jouw droge handen!


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.