DIY,  Fashion

DIY // fringed jeans with embroidery

Poeef, zoveel nog te doen en zo weinig tijd… Ik ben op een korte trip geweest naar Boedapest, ik heb heel veel werk te doen en dan natuurlijk ook nog school… Dus mijn kerst artikel zal deze week later online komen. Maar voor deze keer heb ik wel een leuke maar makkelijke diy! Misschien heb je al gehoord van de fringe jeans trend en de patches trend. Maar wat als je beide nu eens combineert in één diy? Dat is een win-win situatie! Natuurlijk kan je ook enkel de fringe jeans namaken of met de patches. Je kan doen wat je zelf wilt! Maar ik ben dol op de combinatie van beide trends! Ik heb deze jeans al aangehad met speciale gelegenheden zoals tomorrowland!(zoals je hierboven kan zien 😉 ) Maar het is ook de perfecte jeans om te dragen voor normalere momenten! Ik hou echt van deze diy jeans! Je kan het makkelijk klassiek maar ook special combineren! Het is een zeer makkelijke diy maar je hebt wel geduld nodig… Zeer veel geduld! Maar het resultaat is de moeite waard! 😉

Wat heb je nodig?

– een (oude) jeansbroek

– een schaar

– pincet

– patches naar keuze (strijkpatches of om er zelf op te naaien)

Hoe maak je een fringe jeans?

Je start met het uiteinde van je jeans af te knippen. Dan denk je aan de lengte die je wenst voor de fringes. Ik wou zelf iets tussen kort en lang. 😉 Dan knip je eigenlijk soort van reepjes. Dit moet zeker niet perfect zijn want een andere lengte zal de fringes een beetje meer speels maken. Maar dat kies je zelf. Nu komt het deel waar je zeer veel geduld voor nodig zal hebben… Kies een reepje uit en trek aan de zijkant de horizontale witte draadjes er uit. Er zullen veel draadjes uitvallen. Dus plaats zeker iets onder je jeans zodat je achteraf niet te veel opruim werk hebt. Dat is het. Je kan de fringes zo lang, kort of speels maken als je zelf wilt! Succes met deze job! Maar het resultaat is echt de moeite! 🙂

 

Hoe maak je een fringe jeans met een patches naar keuze

Nu dat je weet hoe je de fringes kan maken is het laatste de patches er op bevestigen. Kies eerst hoe je wilt dat het bevestig wordt. Mijn patches waren er om op te strijken. Maar deze bleven toch niet goed zitten. Dus de beste manier om het te doen is toch nog door het er op te naaien.

Links is voor en rechts is na… Welke versie verkies jij? Ik zeker en vast de rechter! Ik hou gewoon echt van de fringes en de patches er op! Ik ben echt super blij met het resultaat! Het is zoals ik al zei een makkelijke diy maar je hebt toch wel veel geduld nodig.

Lots of love xxx

You can follow me on

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!