Review

Davines: minu shampoo & conditioner

Gekleurd haar heeft een andere verzorging nodig dan andere haartypes. Vooral omdat we graag zolang mogelijk ons gekleurd kleur behouden. Afhankelijk van de kleur kan dit wel een challenge zijn. Ik heb zelf roodachtig haar en dat is soms wel lastig om mooi te houden. Maar goede producten kunnen hiermee zeker wel helpen. Dus natuurlijk probeer ik veel verschillende shampoos en conditioners uit om de perfecte te vinden…. En toevallig had ik een mini shampoo en conditioner van davines en zag ik verschillende influencers hier heel enthousiast over. Dus natuurlijk waren mijn verwachtingen hoog toen ik deze minu shampoo en conditioner voor gekleurd haar uitprobeerde…

Minu shampoo: 75ml is €8,50 – 250ml is €18,50

Deze moet zorgen voor bescherming, een mooie glans & voor hydratatie. En natuurlijk ook dat jouw gekleurde haren er langer mooi uitzien. Ik heb dus een kleine verpakking hiervan, maar ik vind het zelf een handige, basic verpakking. Heel fijn om de shampoo mee ‘uit te knijpen’, en ook makkelijk om zelf alle restjes er uit te krijgen. En de geur hiervan… Ja wat moet ik zeggen heerlijk gewoon! Een echte treatment die geur, ik vind deze shampoo geweldig ruiken! Over de geur ben ik al enthousiast maar natuurlijk moet deze shampoo zelf ook goed werken. En deze shampoo is echt top! Het is een heerlijke, milde shampoo dat mijn haar perfect reinigt en ook wel goed schuimt. Voor de rest verzorgd deze mijn haar ook en maakt deze shampoo het ook lekker zacht!

Minu conditioner: 75ml is €8,50 – 250ml is €20,90

Na de shampoo gebruik ik altijd de bijpassende conditioner. Ook deze zit weer in een fijne verpakking, waar je alle laatste beetjes uit kan halen. Maar ik snap wel dat voor sommige zo’n potje zeker onder de douche niet heel handig en fijn in gebruik is… Maar het fijne hieraan… Deze ruikt net zo heerlijk als de shampoo! Deze moet je aanbrengen op handdoek droog haar en zo’n 5 tot 10 minuten laten inwerken. De conditioner heeft een vrije dikke structuur en voelt vrij zwaar aan, maar is wel makkelijk om te verdelen over je haren! Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik nooit echt de minuten time onder de douche. Maar ik gok dat ik deze conditioner meestal wel zo’n 2 tot 3 minuten de tijd heb gegeven om te kunnen inwerken… En achteraf voelt mijn haar heerlijk zacht aan. Ook glanst het zeer mooi en ziet het er gewoon vele beter en gezonder uit. Ja, net zoals de shampoo werkt deze conditioner geweldig. Zeker als je beide producten gebruikt.

Conclusie:

Ik snap helemaal waarom verschillende influencers zo enthousiast zijn over deze haarproducten van davines! Ze ruiken allereerst echt geweldig, maar buiten dat werken ze ook nog eens heel goed! Dit zijn echt de perfecte producten voor gekleurd haar! Omdat davines natuurlijk een ‘kappersmerk’ is zijn de producten iets prijziger… Maar als je deze wilt uitproberen kan je altijd eerst de mini’s uitproberen en dan nog altijd de grote verpakkingen kopen als je tevreden hiervan bent.

Davines is verkrijgbaar online of ook bij ‘davines’ kapers.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.