Beauty,  Review

Cougar: intense aftercare keratin hair mask

Een tijdje terug vond ik in mijn goodiebox een heel interessant product terug… Namelijk het cougar: intense aftercare keratin hair mask. Dit haarmasker trok vooral mijn aandacht omdat er keratin opstaat en het maar liefst 40 euro kost. Nu moet ik wel toegeven die 40 euro is volgens goodiebox de richtprijs, want toen ik het ging opzoeken, ben ik het masker goedkoper tegen gekomen. Maar later hiervoor meer. 😉 Eerst tijd voor mijn review!

Dit haarmasker moet de ‘redder in nood ‘zijn voor droog haar en of gespleten haar punten. Op de verpakking zelf staat dat je het direct kan uitspoelen, maar volgens goodiebox moet je het op gewassen handdoekdroog haar aanbrengen en 5 tot 10 minuten laten inwerken. Dus wat goodiebox zegt en op het product staat was een beetje in een tweestrijd. Dus ik heb een gulden middenweg gezocht en ben dit haarmasker meer gaan gebruiken als soort conditioner. Ik bracht het aan op net gewassen handdoek droog haar en ik liet het ongeveer 2 tot 3 minuten inwerken. De structuur hiervan was de eerste weken gewoon normaal romig. Maar na een 2 tal weken begon de structuur en geur echt te veranderen en meer waterachtig te worden. Ik vond het zeer vreemd want ik bewaarde het product goed en ik lette er ook op dat er geen water in de verpakking kwam. Dus de structuur van het haarmasker was echt bijna water geworden, het was zeer lopend en de geur… Ja, die geur begon steeds straffer en straffer te worden. Ik vond het zelf niet zo’n aangename geur, want zelfs wanneer mijn haar droog was ‘stonk’ het nog naar dit haarmasker… Het was precies of het haarmasker na 2 weken en ongeveer 3 keren gebruikt te hebben het al slecht werd. Ik heb dit werkelijk nog nooit meegemaakt dat zo’n romige structuur op zo’n korte tijd ineens heel waterachtig wordt. En dan die geur… Neen, ik was zeer blij toen dit haarmasker eindelijk op was. Want wat een vreemde ervaring was dit… Ik ga jullie nu even de resultaten laten zien en vertellen wat dit vreemde haarmasker deed voor mijn haar….

Links: haarmasker gebruikt / rechts: niet gebruikt

Ok, het was logischer geweest als deze foto’s gedraaid stonden. Maar goed, links is dus wanneer ik het haarmasker gebruikt heb. En recht is wanneer ik mijn haar gewassen heb met mijn normale shampoo en conditioner dus zonder het haarmasker te gebruiken. Zie je het verschil? Mijn normale haar routine zonder haarmasker is vele beter… Het haarmasker maakte zoals je links goed ziet mijn haar enorm droog. Mijn haar ziet er niet alleen maar droger uit het voelde ook vele droger aan.

Conclusie:

Ik vind dit haarmasker een heel vreemd product. Eerst de structuur dat veranderd dan de geur dat zo fel werd. En natuurlijk de resultaten… Dit haarmasker maakte mijn haar (ik heb normaal/droog haar) extra droog. Mijn haar voelde na het gebruiken van dit masker dat volgens goodiebox maar liefst 40 euro (!!) moet kosten gewoon aan als strooi. Zo droog werd het dus van dit masker… Normaal zou ik zeggen misschien als je snel vet haar hebt kan dit wel nog werken voor jouw. Want het is niet omdat het voor mij niet werkt, dat het voor jouw geen goed product kan zijn. Maar zelfs dat ga ik niet aanraden. Gewoon omdat dit masker zo snel slecht werd. Ik denk dat ook de meest logische verklaring is voor de verandering van structuur en de geur.

Zoals je gelezen hebt, vind ik dit haarmasker erg vreemd. Maar het wordt nog vreemder… Want volgens goodiebox is de waarde hiervan €40. Maaaar ik ben ditzelfde haarmasker tegen gekomen voor minder namelijk voor €10, €15,…. Maar zelfs dan nog vind ik het veel geld voor een haarmasker dat je een stinkend strooi kapsel geeft. 😉 Natuurlijk als je dat net wilt, dan sta je vrij om het te proberen. 😉 Maar ik zou dit masker niet meer opnieuw gebruiken, laat staan opnieuw kopen.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.