Events,  Review

Cats the movie

Een film waar ik zeer benieuwd naar was… Ja, dat was cats the movie! Ik had al eerder de musical gezien als kind en dacht met deze film terug herinnering op te halen. Want ik vond de musical magisch en geweldig! Dus toen ik naar de avant-première van cats the movie mocht kan ik haast niet wachten! Dus tijd om je mee te slepen met de jellicle song for jellicle cats!

Korte omschrijving:

Het is nog al een vrij apart en vaag verhaal. Maar ik doe mijn best voor een korte omschrijving… De jellicles katten (straatkatten) houden een verkiezing om te bepalen wie een reis win. Naar waar dit precies is moet je overlaten aan je eigen verbeelding, maar ik zou zeggen een soort van wedergeboorte of naar de hemel. Natuurlijk is er ook een katten superschurk in het verhaal dat de verkiezingen probeert te saboteren om zo zelf te kunnen winnen.

Wat vond ik er van?

Ja, na het zien van de film wist ik echt niet wat ik er van moest denken… Meningen verschillen want mijn vriend vond het zelf een zeer goede film. Hij heeft wel nooit de musical gezien, dus misschien ben ik een beetje veroordeeld dacht ik? Maar toen ik reviews over deze film begon te lezen merkte ik dat deze film bij de meeste niet echt in de smaak viel… Vooral vanwege de special effect, want er is een top cast voor deze film maar je herkent de acteurs amper. De special effect zijn wel knap gemaakt en vooral gedurfd (!), dit moet ik zeker toegeven. Maar ik vind het een beetje too much, het werkt enorm afleidend en maakt het een drukke film. Daarom zou ik het ook niet aanraden om met kinderen deze film te kijken…

Ik weet dat cats de musical ook een ‘vaag’ verhaal is. Maar wat verwacht je anders van een musical gebaseerd op gedichten? Maar de musical is zoveel anders en persoonlijk vond ik de musical vele beter dan de film… Ook vond ik bij de musical het verhaal minder vaag en vond ik alles beter in elkaar overlopen. Maaar de liedjes daarover ben ik wel te spreken hoor! 😉 Heel mooi gezongen daarover ga je me niets verkeerd horen zeggen!

Cats was trouwens sinds lange tijd een film waarbij ik blij was dat deze gedaan was en dat ik mijn klok in het oog aan het houden was. Dit is meestal ook geen goed teken… Ik vond de film echt helemaal niets…

Maar er zijn wel mensen dat de film geweldig vinden (zoals mijn vriend ;)) maar ook in Amerika bv. daar staat deze film in de top 10 voor deze week. (wel op de 10 plek maar eventjes voor een idee te geven.) Bij deze film is het vooral de vraag sta je hiervoor open? Het is een zeer gedurfde film ook mede door de special effects. Ik zou zeggen word je na het zien van de trailer mega excited? Dan is de kans groot dat je de film wel iets gaat vinden. Maar dit is natuurlijk niet zeker… Maar moest je interesse hebben om deze film toch nog te zien? Dan moet je deze zeker in de bioscoop zien omdat er zoveel gebeurt, is het wel handig deze op groot scherm te zien.


Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor.