Beauty,  Review

Action: ovale make-up kwasten set

Op instagram zie ik tegenwoordig alleen maar van die ronde make-up kwasten voorbij komen. Ik hoop dat je weet wat ik bedoel, want deze zijn tegenwoordig een hele hype geworden. Zeker wanneer ze zo’n setje make-up borstels al gaan verkopen bij de action. Dat is de action ofwel vroeg op deze trend gesprongen ofwel ben ik laat om deze trend uit te proberen. Ik denk dat het vooral het laatste zal zijn… Maar dat weerhield me niet om deze drie kwasten toch uit te proberen. Want misschien zijn deze de hele hype wel waard ondanks dat ze er toch wat vreemd uitzien….

Action zegt dat deze perfect moeten zijn om te blenden en dat het zachte nylon kwasten zijn. Deze kwasten moeten snel, gemakkelijk en zacht voor de huid zijn. Klinkt voor mij als muziek in mijn oren, en ook als de perfecte kwasten set. Het gebruik hiervan is zeer makkelijk; je moet zacht en gelijkmatig blenden of in cirkelvormige bewegingen.

Kleine rechte borstel

Voor oogmake-up, wenkbrauwen en concealer.

Voor wenkbrauwen en oogmake-up lijkt deze me niet ideaal. De kwast is erg smal maar de haren zijn niet enorm stevig, dus niet echt perfect om strakke wenkbrauwen mee te maken…  Neen, dat zal hiermee niet lukken vrees ik. Waarvoor deze wel ideaal is, is om je neus te contouren. Omdat deze zo smal is, kan je heel precies te werk gaan.

Middelgrote ovale borstel

Voor contouring, highlighting en concealer.

Hiervan staan de haren zeer dicht op elkaar, persoonlijk vind ik dit niet fijn om daarmee poeder aan te brengen. Maar ik gebruik deze wel met veel plezier voor mijn concealer of cream highlighter. Deze kwast is echt perfect voor vloeibare producten en blend deze perfect in je huid in.

Grote ovale borstel

Voor foundation, shaping, contouring, blushing, strobing & bronzing.

Voor blush en bronzing vind ik deze kwast net een tikkeltje te groot. Ik heb deze voornamelijk gebruikt om mijn foundation mee aan te brengen, en dat doet deze perfect! Met deze kwast kan ik op een zachte manier met ronddraaien bewegingen mijn foundation aanbrengen. Het resultaat is zeer natuurlijk en daar hou ik van. Enkel… merk ik wel dat ik met deze borstel meer foundation nodig heb dan bv. met mijn stippeling brush. Om die reden gebruik ik toch liever mijn oude kwast dan deze borstel…

Conclusie?

Alle drie de kwasten zijn heerlijk zacht en liggen fijn in de hand. Mijn favoriet van de drie is de middelgrote ovale borstel. Ze doen alle drie hun werk en geven een mooi en natuurlijk resultaat. Enkel vind ik het jammer dat ik voor de grote ovale toch meer foundation nodig heb dan met mijn normale kwast. Maar dat is het enige minpuntje want voor de rest is dit echt een top setje!

Je vindt de ‘your make-up brush collection’ in de action voor €3,95, dat is iets van een €1,32 per kwast. En voor deze set is dat zeker een koopje!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!