Personal

9 tips om de beste koopjes te scoren tijdens de solden

De solden periode is vaak een hectische periode waarbij je soms niet weet waar te beginnen. Tijdens deze periode doen we ondanks dat we het niet graag toegeven vaak miskoopjes. Omdat dat ene item net zo leuk is en hard is afgeprijsd of we kopen vaak iets in de verkeerde maat… Natuurlijk zijn dit grote miskoopjes, maarja de solden periode is zo verleidelijk en verslavend! Omdat we natuurlijk vooral goede deals willen doen die we wel gaan dragen, geef ik je enkele tips waarmee je rekening moet houden! Dus bye bye miskoopjes en zeg hallo tegen die geweldige koopjes!

– Maak een lijstje

Wil je meer gaan sporten? Ga dan opzoek naar goede sportkleding. Of heb je net meer basic items nodig of een nieuw paar schoenen? Ga dan hiernaar opzoek. Dus wees voorbereid met wat je nodig hebt, maak zeker een lijstje aan. Zo kan je meer gerichter opzoek gaan en heb je achteraf ook geen spijt van een miskoop omdat er zoveel korting op was.

– Ga zo vroeg mogelijk shoppen

Ken je dat je wilt tijdens de solden nog snel even in een winkel kijken en alles ligt overhoop. Neen dit is niet echt fijn om zo koopjes te doen. Dus indien het kan ga dan zo vroeg mogelijk zodat het niet te druk is en alles nog mooi netjes ligt.

– Stel een budget op

Nu dat je weet wat je allemaal nodig hebt kan je iets gerichter een budget opstellen. Neem dit cash mee en meer dan je opgesteld budget mag je niet uitgeven. Je kan ook nog extremer gaan en enkel dat geld meenemen en niets extra van bv. een bankkaart. Zo weet je perfect dat je niet meer kan uitgeven dan jouw budget je toelaat.

– Hulplijn

Iets wat ik altijd doe als ik niet weet of het een goed koopje dat is een hulplijn gebruiken. Dan ga ik bv. online opzoek of ik dat item goedkoper ergens anders tegen kom. Of vraag ik advies via een whatsappje aan mijn vriend of mama. Natuurlijk kan je die persoon ook altijd meenemen. En wie weet heb je met wat geluk iemand dat je goed advies kan geven en ook ineens je zakken kan dragen. 😉 (just kidding, maar je weet nooit 😉 ).

– Zorg dat alles goed past

Koop zeker geen schoenen of kleding dat niet past. Dit is echt zonde. Want je gaat die ene prachtige schoenen of dat kleedje toch nooit aandoen omdat het gewoon een hel is om je hierin te wringen.

– Stel jezelf in vraag

Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan een impulsief koopje. Enkele tips om dit te vermeiden is door bv. de vraag te stellen: hoe vaak ga ik dit dragen? Of heb ik niet al iets wat hierop lijkt? Kan ik het makkelijk combineren met wat in mijn kast hangt? Door deze vragen te stellen ga je meer nadenken. Hierdoor kan je soms een miskoop dat enkel in de kast blijft liggen kan vermeiden.

– Toch een miskoop?

Heb je na de vragen stellen toch een miskoop gedaan? Dan bestaan er online genoeg site waarop je jouw miskoopjes te koop kan aanbieden. Je kan ook op een kledingbeurs staan met kleding dat je niet meer draagt. Zo verdien je er wat aan en wie weet kom je bij de andere verkopers ook leuke items tegen voor een leuk prijsje. Wat je ook nog kan doen is bv. je kleding ruilen. Dit is enorm hip aan het worden en gebeurt ook vaak op zo’n kledingbeurzen.

– Wat moet je vooral wel scoren tijdens de solden?

Tijdens de solden is het vooral verstandig om te investeren in goede basic items. Zoals een jeans dat perfect past, en deftige (leren) jas, goede schoenen, zwart kleedje,…Want zo’n tijdloze items zijn redelijk prijzig. Maar als je dit kan vinden in de solden weet je dat je een goede deal hebt gedaan! Want van zo’n koopjes ga je echt lang plezier hebben! Tijdloze, basic stukken kan je makkelijk met alles combineren!

– Belangrijke tip voor online shoppen

Omdat er vele ook online solden doen ga ik hiervoor ook een goede tip geven. Namelijk vergelijk, vergelijk en vergelijk! De ene webshop biedt iets aan en de andere webshop heeft hetzelfde voor minder of net gratis verzenden of… Vergelijk de webshop dus zeker! Only heeft bijvoorbeeld een eigen webshop, maar wordt ook verkocht via Zalando! Ik gebruik een site als Deals.be regelmatig omdat je hierop een makkelijk overzicht hebt van waar er een goede sale aan de gang is. Maar het beste hierop is dat je ook vaak extra kortingscodes vindt, dit je bij het afrekenen van je bestelling dan kan gebruiken. Want wie houdt er nu niet van extra korting? 😉

Met deze tips ga je zeker nog op het einde van de solden prachtige deals kunnen scoren! Ik hoop dat je hieraan iets hebt en natuurlijk happy sale shopping!

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!