Personal

Wat te doen in Boedapest?

Als je op vakantie gaat zoek je meestal wel op wat je daar allemaal kan doen. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer, want er is zoveel dat je kan doen. Je hebt zoveel mogelijkheden, maar je weet nooit op voorhand of het wel de moeite is. Daarom maak ik een artikel met 9 dingen die je zeker moet bezoeken wanneer je in Boedapest bent! Benieuwd wat zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens je Boedapest trip?

  • Grote markthal

Vámház körút 1-3., Boedapest 1093, Hongarije

De naam verklapt al wat dit is… Dit is namelijk een overdekte markthal. Maar niet zomaar een overdekte markthal, want deze bevindt zich in een prachtig gebouw. Overal waar je komt, ruik je heerlijk eten. Hier vindt je ook de meer traditionele Hongaarse keuken voor een zeer schappelijke prijs! Deze markthal is een combinatie van eetkraampjes met enkele toeristische winkeltjes en zoals een echte markt waar je ook verse dingen vindt. Voornamelijk boven heb je dan de eetkraampjes. Het is zeker de moeite om de lokale producten te bekijken en proeven!

  • Badhuizen

Een badhuis bezoeken moet je gewoon doen tijdens je bezoek aan Boedapest! Deze stad staat immers bekend om de vele badhuizen. Ik ben zelf naar het populairste en oudste badhuis geweest; Szechenyi. Maar er zijn nog genoeg andere unieke en prachtige badhuizen, er is zeker keuze genoeg! Duur was mijn bezoek zeker niet. Ik betaalde zo’n €13 voor een hele dag om alle faciliteiten te mogen gebruiken. De prijs is afhankelijk of het een dag of avond bezoek is en van het seizoen. Kleine tip: voorzie zeker je eigen slippers en handdoeken.

  • Vissersbastion

Szentháromság tér, Boedapest 1014, Hongarije

Als je naar Boedapest gaat moet je zeker het vissersbastion bezoeken. Dit is echt de moeite waard om helemaal naar boven te stappen. Vanaf hier je een prachtig uitzicht over Pest. Maar ook het vissersbastion zelf is de moeite, het is een schitterend bouwwerk. In de winter kan je hiervan een deeltje gratis bezoeken, maar in het hoogseizoen moet je hiervoor wel betalen. Maar dit sprookjesachtige vissersbastion moet je zeker bezoeken!

  • Matthias Church

Szentharomsag ter 2, Boedapest 1014, Hongarije

En vlak aan het vissersbastion vind je de Matthias kerk. De buitenkant mag je gelukkig gratis bewonderen. 😉 Maar om het te mogen betreden moet je wel betalen. Als je van kerken houdt moet je zeker de binnenkant bezoeken want deze is vanbinnen prachtig gerestoreerd! Zelf vond ik de binnenkant mooi, maar de buitenkant vond ik net een tikkeltje spectaculairder door de unieke en aparte bouwstijl.

  • Kettingbrug

Over de Donau

Deze prachtige brug verbindt Boeda en Pest met elkaar. Je hebt ook nog andere bruggen, maar er is geen één in Boedapest dat de prachtige kettingbrug kan evenaren. Het is een indrukwekkende brug waar je als voetganger ook veilig bent afgescheiden van de wagens. Perfect om eventjes te genieten van het prachtige uitzicht!

  • Burcht van Boeda

Szent György tér, Boedapest 1014, Hongarije

De burcht van Boeda is prachtig om vanaf Pest te bewonderen. Het is een imposant gebouw. Je kan hier een musea bezoeken, dit heb ik niet gedaan.  Maar ik heb wel alles in de burcht ontdekt, dit was een ontdekkingstocht met hier en daar enkele mooie uitkijkpunten over Pest. Er valt heel wat te ontdekken, en de burcht van Boeda is perfect om te combineren met een bezoek een het vissersbastion.

  • Sint-Stefanusbasiliek

Szent Istvan ter 1,  Pest, Boedapest 1051, Hongarije

Van deze kerk is zowel de buitenkant als binnenkant prachtig! De binnenkant is indrukwekkend door de vele bladgoud afwerkingen. Ook kan je hier naar boven gaan voor een mooi panorama uitzicht. De inkom van deze basiliek is een vrije gift, maar 200HUF wordt aangeraden. Dit is zeker niet veel om deze kerk te bezoeken!

  • Gelarto rosa

Szent Istvan ter 3, Boedapest 1051, Hongarije

En… vlak aan de Sint-Stefanusbasiliek bevindt zicht gelarto rosa. Hier kan je het lekkerste ijs ooit eten. En dat is nog niet alles want het ijs wordt namelijk gescoopt in de vorm van een roos. Het resultaat is prachtig! De ijsjes vallen goed mee van prijs. Je hebt ook keuze uit verschillende vreemde smaken dat regelmatig veranderd worden zoals witte chocolade lavendel, sesam, kokos,.. Maar er zijn ook normalere smaken zoals aardbei, chocolade, vanille,.. Gelarto rosa is zeker de moeite!

2de hands kleding winkels

Iets wat je vaak tegenkomt in Boedapest zijn tweedehands kleding winkels. Het is zeker de moeite om even een kijkje te gaan nemen. Want je kan daar zeker en vast koopjes doen. En als je geluk hebt kom je ook hele mooie en unieke stukken tegen. Mijn favoriete tweedehands keten was cream. Hier heb ik een leuke, warme fluffy jas gekocht.

Dit zijn mijn must do’s voor jouw bezoekje aan Boedapest. Blijf ook zeker mijn blog in het oog houden. Want volgende week komt er een artikel online over dat ik ben opgelicht in Boedapest. En de week er na enkele tips waardoor jouw verblijf in deze prachtig stad geweldig zal worden.

Lots of love xxx

Je kan me volgen op:

– instagram

– youtube

– facebook

– bloglovin

Disclaimer: de blogster achter missprettiness.com heeft dyslexie. Ik doe mijn best om spellingsfouten te voorkomen. Als je er toch opmerkt alvast sorry hiervoor!